Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Microkrediet in Afrika

Een reactie plaatsen

UIt:Nu.nl
Laatst gewijzigd: 22 februari 2005 07:44

KAMPALA – Prinses Mxc3¡xima begint dinsdag aan een vierdaags bezoek aan Kenia en Uganda. Haar bezoek vindt plaats ter gelegenheid van het Internationaal Jaar van het Microkrediet.

Mxc3¡xima en haar gevolg doen tijdens haar vier dagen durende tournee enkele bedrijven aan en voeren gesprekken met lokale ondernemers. Verder staat een ontmoeting met de Ugandese president Museveni en de kersverse minister van Financixc3xabn op het programma.

Microkrediet

De prinses kwam maandagavond rond negen uur Nederlandse tijd volgens schema aan in de Ugandese hoofdstad Kampala. In Uganda zal de prinses dinsdag en woensdag gesprekken voeren met in microkrediet gespecialiseerde banken en vertegenwoordigers van microfinancieringsorganisaties.

Van Ardenne

Dinsdagavond worden de prinses en minister van Ontwikkelingssamenwerking Van Ardenne ontvangen door president Joweri Museveni van Uganda. Van Ardenne is op een handelsmissie in Oost-Afrika. Het bezoek dient om de handelsrelatie tussen Nederland en Uganda ‘een nieuwe impuls te geven.’ Op de agenda staan in ieder geval de WTO en de instrumenten die Nederland kan inzetten ter bevordering van de handel tussen beide landen.

Oorlog

Naar verwachting komt ook de kwestie Noord-Uganda ter sprake. In Noord-Uganda woedt al ruim achttien jaar een oorlog tussen rebellen en het Ugandese leger. Daarbij zijn tot nu toe ruim 1.5 miljoen mensen in eigen land op de vlucht geslagen en vielen tienduizenden slachtoffers.

Kenia

Woensdag vliegt Mxc3¡xima naar Kenia. Daar spreekt ze ondere meer met de Centrale Bank over ontwikkelingen op de financixc3xable markt in dat land. Ook staan gesprekken met Keniaanse instellingen over microkrediet op het programma en zal ze in een Keniaanse sloppenwijk een bedrijf bezoeken dat met microkrediet is gefinancierd. Vrijdag vliegt de prinses terug

0 thoughts on “Microkrediet in Afrika

  1. Heb dit ook gezien en het voelde heel goed. Wat die arts erna vertelde over de oorlog heb ik wat wazig gelezen. Ik krijg dan een natuurlijke waas voor m’n ogen uit zelfbescherming. Maar die arts en zijn team doen geweldig werk. Dit zijn nu voor mij: engelen!

  2. Ook de engelen van Oprah Winfrey? Ik ben ook zeer goed gestemd over Maxima. Zij heeft in een interview gezegd dat zij natuurlijk ook een ‘allochtoon’ is die in haar positie boven de politieke sfeer haar werk voor de allochtone vrouwen goed kan doen, omdat zij begrip heeft,ook al zijn haar omstandigheden natuurlijk anders dan de andere vrouwen.
    Als we dan toch een monarchie moeten hebben (waar ik overigens weinig op tegen heb, hoor) dan maar met zulke kanjers als onze toekomstige koningin, die begenadigd is met intelligentie,inzicht van zaken en mensllievendheid waar we echt verder mee kunnen komen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s