Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Dubbel Zicht

Een reactie plaatsen

Ter informatie: het bericht dat Hans Wiegel denkt aan een terugkeer in de landelijke politiek zal door velen niet bepaald als een positief bericht worden beschouwd, ondanks de kwaliteiten van de voormalige politicus. Ook ik heb mijn twijfels. Toch stemde het mij positief om andere redenen. Hans Wiegel heeft voor een tweede maal een zware beproeving moeten doorstaan. Het zou niemand hebben verbaasd als hij de handdoek in de ring had gegooid, om daarna alleen nog maar als een sombere, werkeloze man zijn leven te leiden. Niets van dat alles is wat hij nu laat zien. Integendeel, hij straalt voor mij een enorme kracht uit door deze bekendmaking. Het voelt als een geruststelling dat mensen blijkbaar instaat zijn om kracht en een positieve levenshouding te halen uit onnoemelijk leed. En dat is precies de reden waarom ik het bericht van zijn mogelijke comeback plaats! xc2xa9Marijke

Wiegel overweegt politieke comeback

Hans Wiegel denkt aan een terugkeer in de landelijke politiek. In het tv-programma van Rik Felderhof zegt hij donderdag dat hij wel premier wil worden. Ook twee jaar geleden liet hij al weten dat hij die functie ambieert.

Het was Wiegels eerste interview na het overlijden van zijn vrouw, die begin dit jaar bij een auto-ongeluk om het leven kwam. De afgelopen weken kreeg Wiegel duizenden steunbetuigingen.

Na een periode van bezinning wil Wiegel weer aan het werk. Hij is voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland, de koepel van zorgverzekeraars. Verder heeft hij een aantal commissariaten.

Tot 2000 was Wiegel lid van de Eerste Kamer. Daarvoor was hij lid van de Tweede Kamer voor de VVD en minister van Binnenlandse Zaken (1977-1981). Ook was hij commissaris van de koningin in Friesland.

Peiling
De VVD zou met Hans Wiegel als lijsttrekker 7 xc3 8 zetels meer halen dan met Zalm of Van Aartsen. Dat blijkt uit onderzoek van Peil.nl van Maurice de Hond in opdracht van de NOS.

Monnik die oog dichtplakte, kan weer zien

De 81-jarige Thaise monnik die zijn eigen ogen had dichtgeplakt omdat hij een tube superlijm voor oogdruppels aanzag, kan met zijn rechter oog weer zien.

Aceton
Oogspecialisten slaagden erin de superlijm van het rechter oog te verwijderen met aceton, zonder het hoornvlies te beschadigen. Daarna was nog een operatie van twee uur nodig om het oog weer te openen. Donderdag wordt het linkeroog geopereerd.

Ziekenhuis
Dat heeft de Thaise krant The Nation gemeld. De monnink ligt nog wel in het ziekenhuis. Het ongeluk gebeurde op 17 februari.

0 thoughts on “Dubbel Zicht

  1. Als het merk van die lijm bekend wordt, is dat dan goed nieuws voor de fabrikant?

  2. Als Wiegel inderdaad teruggaat naar de landelijke politiek, is dat dus goed nieuws voor de VVD. Maar als hij die functie bij de Zorgverzekeraars verlaat, is dat dan goed nieuws of slecht nieuws voor de Nederlandse bevolking beneden modaal, gezien de ontwikkeling in de gezondheidszorg van de laatste jaren, en nu met Wiegel dan misschien zelfs als premier?

  3. Was die monnik geen Belgische trappist? 😉 8)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s