Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Een goed en een mooi bericht

Een reactie plaatsen

Van Diksha via mailformulier (met dank)

Mogelijke doorbraak bij bestrijding kanker

SEOUL – Zuid-Koreaanse wetenschappers hebben mogelijk een doorbraak bereikt bij de bestrijding van kanker. De wetenschappers hebben een gen ontdekt dat een cruciale rol speelt bij het aanmaken van zogenaamde killercellen. Dat staat in de jongste editie van het medische tijdschrift Immunity.

Volgens het team van het biotechnologische onderzoeksinstituut van de stad Teajon heeft het ontdekte VDUP-1 gen een doorslaggevende invloed bij het ontwikkelen van stamcellen tot afweercellen, in het bijzonder de killercellen. Deze afweercellen zijn grote rode bloedcellen die besmette cellen en kankertumoren kunnen opruimen.

De wetenschappers ontwikkelden ook een techniek om de stamcellen uit het ruggemerg van een patixc3xabnt te halen en te laten veranderen in killercellen. “Deze kunnen we dan activeren waardoor ze kankercellen gaan bestrijden” , aldus onderzoeksleider Inpyo Choi.

Volgens het team kan de nieuwe techniek leiden tot betere manieren om het afweersysteem van het lichaam te gebruiken bij de bestrijding van kanker en andere ernstige aandoeningen, zoals aids.

Uit:NOS.nl (Kladblok Binnenland)

Dorp schenkt inwoner Mariakapel

De Needse gemeenschap schenkt een 72-jarige gepensioneerde bakker uit de plaats een Mariakapel. Van aannemer tot metselaars; van alle kanten komt hulp om de droomwens van de man te realiseren.

Drie jaar geleden ontdekte Bernhard ter Hedde dat hij in het dorp nog een stuk grond had van 15 vierkante meter waarop hij een kapel kon laten bouwen.

Inmiddels heeft Bernard ter Hedde zo’n 4600 euro gespaard, maar dat geld kan hij nu reserveren voor onderhoud van de kapel. Donderdag werd de fundering voor de gebouw gestort. Aan het einde van het jaar zal het ‘heiligdom’ worden gewijd.

0 thoughts on “Een goed en een mooi bericht

 1. Tja, wat moet je hier nou over zeggen. Het zou onmenselijk zijn om die mensen naar een rampgebied terug te sturen. Maar is het wel menselijk om ze naar hun oude rampenleven terug te sturen?
  De ramp is duidelijk zichtbaar maar hoe zichtbaar is hun eerdere bestaan?

  Je kunt beter een gebroken been hebben dan een gebroken hart. Het gips is duidelijk voor de omgeving, het hart is alleen maar een verhaal….

 2. Goeiemorgen Marijke.

  Nog een fijne dag!

  Groet van Annet

 3. Jij ook een fijne dag gewenst, het is inmiddels vier uur geweest, maar toch.
  Is de dag van gisteren nog een beetje goed verlopen wat betreft de kou en de voor jou daaraan gekoppelde dip?

  HG Marijke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s