Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Zeldzame monniksgier in Flevoland

Een reactie plaatsen

In Nederland is opnieuw een monniksgier gesignaleerd. De zeldzame roofvogel is neergestreken in de Oostvaardersplassen in Flevoland, aldus Staatsbosbeheer.

2000
De laatste keer dat er in ons land een monniksgier werd gespot, was in 2000. Duizenden vogelliefhebbers probeerden toen een glimp op te vangen van de vogel, onder meer op de Maasvlakte.

Grondbewoner
De vogel is sinds 1800 nog maar drie keer eerder in Nederland gezien. Over de hele wereld leven nog maar zo’n 1000 monniksgieren. De gier in Flevoland is moeilijk te vinden omdat hij voornamelijk op de grond leeft.

Rust
De monniksgier komt normaal gesproken voor in Zuid-Europa en Azixc3xab. Vogelaars ontdekten het beest tijdens een excursie door het natuurgebied in Lelystad. “Hoe hij hier is terechtgekomen, weet ik niet. Hij vindt hier in elk geval rust, ruimte en voedsel. Uiteindelijk zal hij wel weer weggaan, vermoed ik. Het is zeg maar een tijdelijke topper”, aldus een woordvoerder van Staatsbosbeheer.

xc2xa9 RTLNieuws.nl

0 thoughts on “Zeldzame monniksgier in Flevoland

  1. Eerst het goede bericht: zo krijgen de mensen ineens weer interesse in de natuur. Dan het slechte bericht: rennen ze allemaal naar dat natuurgebied en trappen alles plat.

  2. Prima actie hier op bonaire. Het zou goed zijn ook de visserij en watersportsector hierin te betrekken aangezien ook zij ondanks hun kleinschaligheid het rif belasten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s