Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Ruim achtduizend Vietnamese gevangenen vrijgelaten

Een reactie plaatsen

Ter gelegenheid van het Vietnamese nieuwjaar hebben de autoriteiten van Vietnam meer dan achtduizend gevangenen vrijgelaten. Onder hen ook vier gewetensgevangenen voor wie Amnesty International jarenlang actie heeft gevoerd. De oud-leraar Nguyen Dinh Huey (73), voormalig ziekenhuisdirecteur Nguyen Dan Que (62), de 58-jarige priester Nguyen Van Ly en de 51- jarige Boeddhistische monnik Thich Thien Minh.

De oud-leraar Nguyen Dinh Huey (73) is oprichter van een beweging voor democratie. Hij werd in november 1993 gearresteerd vanwege het voorbereiden van een internationale conferentie over democratie en mensenrechten. Hij werd om ‘nationale veiligheidsredenen’ veroordeeld tot vijftien jaar gevangenisstraf. Voor die tijd had hij al zeventien jaar ter ‘heropvoeding’ doorgebracht in de gevangenis, zonder ooit officieel te zijn aangeklaagd.

Lees verder op:Amnesty

0 thoughts on “Ruim achtduizend Vietnamese gevangenen vrijgelaten

  1. Ik zag er gisteren een discussie over op TV, tussen een mevrouw van Wakker Dier en een meneer van de VVD. Die meneer was wel een dominante prater, die beweerde dat het oud nieuws was en dat er niets aan de hand is omdat hierover enige tijd geleden goede wetten zijn gemaakt. Toch liet die mevrouw zich niet helemaal ondersneeuwen door het overdonderaarstalent van die meneer. Alleen heb ik door zijn onbeschaamde discussiemethode besloten om hem met de afstandsbediening de mond te snoeren. Wetten worden door sommige mensen beschouwd als iets dat je moet overtreden zolang dat geld oplevert en niet ontdekt wordt. En ook daar draait het hier weer om.

  2. En kijk dan ook even op de Amnesty-pagina van de “bliksemacties”:

    http://www.amnesty.nl/acties/NK-CAM0004.shtml

    Daar lees je hoe je vanachter je PC in je eigen comfortabele omgeving iets kunt DOEN om mensen te helpen. En het kost bijna geen inspanning, alleen wat denkwerk en toetsentikken…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s