Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

'School Prinses Mathilde' ingehuldigd in Niger

Een reactie plaatsen

In Azamalane, een dorp nabij de stad Agadez in Niger, is maandag de ‘School Prinses Mathilde’ ingehuldigd. De school is xc3xa9xc3xa9n van 409 soortgelijke instellingen die geholpen wordt door de Belgische sectie van Unicef, het VN-kinderfonds. De inhuldiging werd bijgewoond door minister van Defensie Andrxc3xa9 Flahaut.

De school omvat drie gebouwen en richt zich tot een gemeenschap van 1.658 bewoners, aan de rand van de woestijn. De school werd maandag plechtig genoemd naar de echtgenote van prins Filip, iets meer dan xc3xa9xc3xa9n jaar na haar bezoek aan het Afrikaanse land, van 15 tot 19 februari 2004.

De school maakt deel uit van de scholen die Unicef-Belgixc3xab financieel ondersteunt – onder meer voor de bouw van klassen met een metaalstructuur – door het schenken van fondsen, banken en tafels.

Vertrekkend van het principe dat onderwijs een recht is volgens de universele verklaring van de rechten van de mens en de VN-conventie over de rechten van het kind, heeft Unicef-Belgixc3xab een actie opgezet. Die leverde bijna 700.000 euro op en 58.478 gepersonaliseerde schriften, bestemd voor kinderen in Roemenixc3xab, Niger en de Democratische Republiek Congo.

Een deel van de schriften werd overgevlogen met de militaire Airbus die defensieminister Flahaut, op weg naar de Democratische Republiek Congo, tijdens een tussenstop in Niger bracht. (belga)

xc2xa9 Het Laatste Nieuws

0 thoughts on “'School Prinses Mathilde' ingehuldigd in Niger

  1. Goed gedicht Marijke. En die voorzichtige kleur blauw vervolmaakt het.

    Groet van Annet

  2. Als Geert Wilders zijn zin krijgt, zal Nederland al dit soort initiatieven stopzetten. Maak dus samen een positief bericht: geen stemmen voor Geert Wilders!

  3. Mooi, toepasselijk gedicht voor deze dagen..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s