Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

E-mail en sms slechter dan jointje

Een reactie plaatsen

Regelmatig e-mailen en sms-en is slechter voor de intelligentie dan blowen. Dat blijkt uit Brits onderzoek onder 1100 vrijwilligers. Het IQ kan tijdelijk met 10 punten dalen.

Infomanie

Mensen die veel blowen kampen met een IQ-daling van 4 punten. Veel e-mailen en sms-en leidt tot slaperigheid, apathie en concentratieproblemen. E- mailen blijkt zeer verslavend te zijn. Vooral werkende mannen hebben last van dit nieuwe probleem, dat ‘infomanie’ wordt genoemd.

Afleiding

Het IQ daalt omdat e-mails en sms-jes constant afleiden. De hersenen worden moe en werknemers kunnen zich niet meer concentreren op hun eigenlijke werk.

Obsessie

Ook kan de obsessie om altijd bereikbaar te zijn en altijd direct te moeten reageren, leiden tot problemen in de privxc3xa9-sfeer. Uit het onderzoek komt naar voren dat maar al te vaak alle manieren overboord gaan als een belangrijk mailtje van het werk moet worden beantwoord.

xc2xa9 RTLNieuws.nl

Misschien niet zo positief, als wel opmerkelijk. En wellicht kan het bericht een aanzet zijn om maar weer eens wat vaker ‘gewoon’ te praten met je medemens. En dan samen een jointje nemen?

xc2xa9 Marijke

0 thoughts on “E-mail en sms slechter dan jointje

 1. Marijke zou het niet leuk zijn om ‘kollummetjes’ te schrijven in eigen taal. Met je gevoel erin of wat dan ook wat authentiek is? Het is maar een idee hoor.

  Ik las dat de mensen niet aanweten wat te doen met zoveel geld in veel gebieden van Azië. Toch zal het zijn weg wel vinden. Geweldig als we zo één front vormen, één groot hulpfront. Ik wou dat we wat konden doen voor die ontvoerde vrouw die laatst om hulp riep op de tv.

  Het zou fantastisch zijn!

  Zonnestraal van Annet

 2. Met dat idee van jou stoei ik al een hele tijd, gek he? Ik weet nog niet hoe ik dat, technisch en qua tijd, zal moeten/kunnen aanpakken. Ik zal naast de eigen taal toch altijd letterlijk het positieve nieuws uit het nieuws ernaast plaatsen. Bedankt in ieder geval.
  Groet! Marijke 😀

 3. @Annet als ps: Heb je trouwens mijn zonlog al eens gezien?
  Aanvankelijk zonnebloem als schuilnaam, maar omdat het toch teveel aan die bekende instelling doet denken, toch maar weer onder mijn eigen naam verder gegaan. (sinds vanmiddag!)
  http://www.dezonzijde.web-log.nl of via de link op mijn positief weblog: De Zonzijde

 4. Deze sneeuw herinnert me vooral aan de eerste keer dat er zo’n ontzettend dik pak lag. Dat moet in 1959 geweest zijn, als ik de nu genoemde records mag geloven. Ik zat toen in Coevorden op school en woonde in Aalden (tegen Zweeloo aan). Ons dubbeldorp was helemaal ingesneeuwd en praktisch van de buitenwereld afgesloten. Behalve dat het toen hard sneeuwde, stond er ook een harde wind. Halverwege tussen Zweeloo en Noordsleen was de laaste bus blijven steken in de sneeuw, ondanks de sneeuwschuiver voorop. De mensen uit die bus hebben zich door de opgejaagde sneeuwduinen heen naar Zweeloo geworsteld. De melkrijder uit Meppen (melkbussen naar de fabriek) moest een heel eind omrijden. Wij konden niet naar school, maar iedereen die daartoe in staat was, hielp om binnen het dorp de wegen begaanbaar te maken en om de mensen die buitenaf woonden, aan het noodzakelijkste te helpen. Ik heb daar een warme herinnering aan.

 5. Dat is nou nog eens een warm verhaal over de koude!
  😀 😛 🙂

 6. Vroeger zou ik zoiets snappen, maar tegenwoordig heb ik daar moeite mee… Ik had de rest willen lezen, maar kon me niet meer concentreren… 😀

 7. Over het verschijnsel “information overload” wordt al tientallen jaren gediscussixc3xaberd. Mijn goede vriend en (toen) collega Ronald noemde dat altijd een “informatie infarct”.

 8. Communiceren is mijn hobby maar soms moet ik de cash in mijn hoofd ook even legen. Al die namen, al die info. Wie kan de hele wereld nou onthouden?

  Ik lijd ook weleens aan wat ik ‘hersenverweking’ noem. Informatie infarct is ook een prachtig woord.

  Het is deze tijd net wat u zegt, zong Wim Sonneveld.

  Aquariustijdperk wat o.a. verwarring inhoudt (met dt?) Hoezo verwarring 😀 😀

  Groeitjes!

 9. Nadat ik dit verhaal nog even op me heb laten inwerken, vraag ik me af wat slechter is voor je intelligentie: e-mailen en sms-en of wetenschappelijk onderzoek doen. Er zijn voorbeelden te over van geflipte studenten en wetenschappers, die vervallen zijn tot volkomen absurd gedrag, zoals midden in de winter in korte broek en T-shirt in de stad rondfietsen en onbevoegd het verkeer gaan staan regelen op plaatsen waar dat alleen maar storend is.
  En dan heb ik het alleen nog maar over opvallende vormen van merkwaardig gedrag.
  Zo zijn er ook artsen geweest die “wetenschappelijk hebben aangetoond” dat roken gezond is: dat bleken dan onverbeterlijke kettingrokers te zijn, die zelf hun alibi “wetenschapplijk” vaststelden.
  Waren dit onderzoekers met een apparatenfobie ofzo?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s