Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Historisch bezoek Poetin aan Israxc3xabl 28-04-05

Een reactie plaatsen

De Israxc3xablische premier Sharon heeft de Russische president Poetin gezegd dat Israxc3xabl bezwaar heeft tegen de verkoop van militaire goederen aan de Palestijnen. Poetin is voor een tweedaags bezoek in Israxc3xabl.

Het is de eerste keer dat een Russische president naar Israxc3xabl reist voor een officieel bezoek. Poetin gaat ook naar de Palestijnse gebieden.

Tijdens het gesprek met Poetin wees Sharon ook op de verkoop van wapens aan Syrixc3xab en Iran, landen waarbij Israxc3xabl op gespannen voet staat. De Israxc3xablische minister Olmert van Buitenlandse Zaken zei op de legerradio dat Israxc3xabl ondanks de verkoop wel goede relaties met Rusland wil onderhouden.

Top

Poetin kwam uit de Egyptische hoofdstad Caxc3xafro. Daar stelde hij voor om later dit jaar een Midden-Oosten-top in Moskou te organiseren. Daaraan zouden ook de VS, de VN en Groot-Brittannixc3xab moeten meedoen.

Daarmee wil Poetin het plan voor de route naar vrede nieuw leven inblazen. Dat plan staat al sinds 2003 in de ijskast en zowel Israxc3xabl als de Palestijnen hebben de eerste fase van het plan nog niet volledig uitgevoerd. Zo moet Israxc3xabl nog maatregelen nemen tegen nederzettingen en moeten de Palestijnen militante groepen nog ontwapenen.

Israxc3xabl heeft terughoudend gereageerd. Volgens een woordvoerder is “het idee nog niet uitgewerkt.” De Palestijnen zijn wel enthousiast.

Vrijdag gaat de Russische president naar Ramallah voor gesprekken met Palestijnse leiders.

xc2xa9NOS

0 thoughts on “Historisch bezoek Poetin aan Israxc3xabl 28-04-05

 1. Hallo Marijke, mee eens. Zo heb je ook de gouden framboos voor de slechtste film, vind dat zielig eigenlijk.

  Een doerian is een vrucht die heel erg stinkt maar heerlijk schijnt om te eten.

  De symboliek van deze vrucht heeft wel wat. Het zal wel een beschermingsmechanisme zijn van de plant. Ik hou het bij een appeltje! 🙂

 2. Ik weet niet helemaal wat ik er van moet denken. Uiteraard is het een signaal, voor het eerst een Russische president in Israel.
  Maar wil Poetin echt iets moois bewerkstelligen voor de wereld, of vooral voor zichzelf? Rusland weer meer op de wereldkaart zetten?
  Hij is niet een van mijn favorieten, gezien veel ontwikkelingen gedurende zijn ambtstermijn.
  (Het Kremlin heeft intussen gezegd dat die Middenoostentop en misverstand was: het voorstel zou een gesprek van diplomaten moeten zijn).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s