Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Blueslegende B.B. King krijgt een museum+mooi weer

Een reactie plaatsen

(Novum) – Blueslegende B.B. King krijgt een eigen museum. Het museum gaat tien miljoen dollar (acht miljoen euro) kosten en komt te staan nabij zijn geboorteplaats in Mississippi. “Het is een cadeautje voor zijn 80e verjaardag”, zegt zijn manager. “In de Mississippi liggen mijn roots”, zegt King. Hij is volgende maand aanwezig bij de start van de werkzaamheden.

‘The King of the Blues’, die tijdens zijn leven dertien Grammy’s heeft gewonnen, viert zijn verjaardag op 6 september. De bouw van het museum begint 10 juni. Het gebouw wordt gehuisvest in een oude ginmolen. De verwachting is dat de opening in 2007 plaatsvindt. De staat Mississippi heeft eerder deze maand 15 februari uitgeroepen tot ‘B.B. King Dag’.

xc2xa9Nieuws.nl

Het weer: Zonnig en Warm

Voorstel voor deze dag als je je het kunt veroorloven: lekker in de tuin in een hangmat, luisterend (via koptelefoon) naar de hete muziek van B.B.King. xc2xa9Marijke

0 thoughts on “Blueslegende B.B. King krijgt een museum+mooi weer

  1. Op de pagina http://www.blues.org/about/news.php4?Id=140 van The Blues Foundation is sprake van een afgedankte “gin mill” waar B.B.King in z’n jonge jaren nog gewerkt heeft. Dus een speciale plaats voor dat museum. Of de vertaler zzich op de hoogte gesteld heeft of het echt een MOLEN was? Mill is meestal gewoon een fabriek; in dit geval zouden wij waarschijnlijk zeggen: een jeneverstokerij. Een glaasje Zeer Oude B.B. Genever, dat lijkt me wel wat!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s