Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

U2 zegt 'nee' tegen 12,5 miljoen pond

Een reactie plaatsen

Uitgegeven op 27 mei 2005 om 10:45 uur

(Novum) – U2 heeft nee gezegd tegen 12,5 miljoen pond (18,2 miljoen euro). De Ierse band zou dit bedrag krijgen als de hit ‘Where the streets have no name’ uit 1987 gebruikt mocht worden in een televisiereclame. “We hebben het bijna gedaan. Ik weet vanuit mijn werkzaamheden in Afrika wat je met 12,5 miljoen kunt kopen”, zegt Bono. “Het was erg moeilijk weg te lopen van 12,5 miljoen.”

De 45-jarige zanger, wiens filantropische activiteiten hem twee nominaties voor de Nobelprijs voor de vrede hebben opgeleverd, liet weten er over gedacht te hebben het geld weg te geven. “Maar als we mensen vertellen dat we het geld weggeven, klinkt dat zo pompeus.” Uiteindelijk zijn de bandleden tot de conclusie gekomen dat ze het nummer niet willen verbinden aan een reclame.

De Ierse band was eerder te zien in een televisiereclame van iPod,met de hit ‘Vertigo’. U2 heeft hier veel kritiek op gekregen, hoewel de band geen geld heeft ontvangen van de betreffende fabrikant.

xc2xa9Nieuws.nl

0 thoughts on “U2 zegt 'nee' tegen 12,5 miljoen pond

  1. Telkens als ik de naam van die man hoor dringt zich een lucht van zeer belegen (maar niet deugdelijk geconserveerde) vis aan mij op.

  2. Was toch een mooi gebaar geweest denk ik, 12.5 miljoen pond voor een goed doel 😀

  3. Daar ben ik het mee eens. Dit is ook weer xc3xa9xc3xa9n van mijn twijfelgevallen logs. Want ook al heeft U2 geweigerd voor geld hun naam te verbinden aan reclame, wat positief genoemd mag worden, toch is die weigering ook puur reclame voor zichzelf, om hun image van filantropen hoog te houden. Maar dat is de negatieve uitleg en daar heb ik niet voor gekozen.

  4. Zou het kunnen zijn dat U2 vindt dat de betekenis van deze song niet past bij een commercixc3xable reclamespot?

  5. Dat lijkt me de beste uitleg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s