Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Besprekingen Sharon en Abbas aanstaande

Een reactie plaatsen

(Novum/AP) – De Israxc3xablische premier Ariel Sharon en de Palestijnse leider Mahmoud Abbas willen elkaar op korte termijn ontmoeten om de terugtrekking te bespreken van Israxc3xablische militairen en kolonisten uit de Gazastrook en het noordelijk deel van de Westelijke Jordaanoever. Dat heeft de Israxc3xablische minister van buitenlandse zaken Silvan Shalom maandag gezegd op een conferentie voor de Europese Unie en het Midden-Oosten in Luxemburg.

De geplande besprekingen zouden de eerste zijn waarin de bewindslieden elkaar ontmoeten sinds de top in het Egyptische Sharm-el-Sheikh in februari, die een nog steeds relatief goed standhoudend staakt-het-vuren voortbracht. Shalom zei dat Israxc3xabl de terugtrekking graag met de Palestijnse Autoriteit wil coxc3xb6rdineren om te voorkomen dat ‘Hamas of andere extremistische organisaties’ het na het vertrek van Israxc3xabl voor het zeggen krijgen in de Gazastrook.

Minister van buitenlandse zaken Jean Asselborn van Luxemburg, dat momenteel voorzitter van de EU is, vroeg Israxc3xabl de huizen van de kolonisten in de Gazastrook na de terugtrekking niet te slopen, zodat er op een waardige manier Palestijnen kunnen wonen. Maar Shalom zei dat de Palestijnse Autoriteit zelf om de sloop van de woningen hebben gevraagd, zodat zij er nieuwe complexen kunnen bouwen waar meer Palestijnen kunnen wonen.

[Copyright 2005, Novum]

0 thoughts on “Besprekingen Sharon en Abbas aanstaande

  1. Zelf ben ik na een jaar HBS door omstandigheden naar de LTS gegaan, waar ik in het voorbereidende leerjaar de beginselen van zowel bankwerken, timmeren als schilderen heb beoefend.
    Later ben ik via schriftelijke studies tussen de HBO-ers terechtgekomen.
    Ik heb er absoluut geen spijt van dat ik dat handwerk heb geleerd, integendeel.

  2. Wisselend bewolkt met zo nu en dan een donderklap en een bliksemschicht is nog geen wolkenloze hemel, maar beter dan aanhoudende hagel, storm, striemende regen en doorlopend onweer. Vooral als die hagel bestaat uit kogels en het onweer uit bommen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s