Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Resten oudste Europese beschaving ontdekt

Een reactie plaatsen

Archeologen hebben in Centraal-Europa de overblijfselen gevonden van de oudste beschaving die ooit in Europa is ontdekt. Dat schrijft het Britse dagblad The Independent.
Monumenten
Het gaat om een gebied dat zich uitstrekt over het huidige Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Tsjechixc3xab en Slowakije. De afgelopen jaren zijn bij opgravingen in diverse steden meer dan 100 enorme monumenten blootgelegd.

Pyramide

De monumenten zijn gebouwd tussen 4800 en 4600 voor Christus en zijn daarmee 2000 jaar ouder dan wereldberoemde monumenten als Stonehenge en de pyramides in Egypte.

Tempels

Ook zijn in totaal ruim 150 enorme cirkelvormige, ommuurde tempels gevonden, gebouwd van aarde en hout. De bouwers waren volgens de archeologen een religieus volk, dat in grote gemeenschappelijke huizen leefde. Vermoedelijk leefden zij van de landbouw en veeteelt.

xc2xa9 RTLNieuws.nl

0 thoughts on “Resten oudste Europese beschaving ontdekt

  1. Als ik het goed onthouden heb (maar ik begin al wat ouder te worden) dan kan dit misschien je Novio Magiaanse worteltjes strelen:
    Bij de opgravingen in Nijmegen worden regelmatig vondsten gedaan die ook zeker 5000 jaar oud zijn. Maar dan zijn het meer potscherven en dergelijke, voor zover ik weet nog geen grote monumenten of gebouwen. 😮

  2. @ Nikas: maar toch..meer dan 5000 jaar oud! Waar vindt je dat nog tegenwoordig. 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s