Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Ze is 103 en haalt je op de trap nog in

Een reactie plaatsen

Drachten – Tettje de Jonge-Mebius is zondag maar liefst 103 jaar geworden. Zij woont in het Servotel, het Haverstuk in Drachten. Wie de oudste inwonster van de gemeente Smallingerland op straat tegenkomt zou haar eerder op een leeftijd van 85 jaar schatten. Van haar dokter moet ze eigenlijk met een rollator de straat, maar dat vertikt ze, ‘Ik kan nog prima zonder’, zegt ze zelf. Een receptioniste van het verzorgingstehuis bevestigde dat met de woorden, ‘Als mevrouw de Jonge de trap op loopt is ze altijd eerder boven dan ik’.

xc2xa9BON/foto: DASfotografie/Jelle Bosma

Van haar dokter moest ze het na haar 101ste verjaardag rustiger aan doen, dat probeert ze dan ook door haar tijd door te brengen met tekenen en het schrijven van gedichten. Tettje, die beide wereldoorlogen bewust heeft meegemaakt, staat nog steeds ernorm positief in het leven, ze is altijd vrolijk en geniet nog van iedere dag.

xc2xa9Nieuwsonline.net

0 thoughts on “Ze is 103 en haalt je op de trap nog in

 1. Ik weet niet of dat wel zo’n positief bericht is. Dit zet de deuren wagenwijd open voor nog meer uitkeringsfraude.

 2. Uitkeringsfraude kan overal ontstaan, als je het hebt over ‘ziekte’s van de geest’. Juist psychische klachten, die naar mijn mening even serieus behandeld moeten worden als de lichamelijke, behoren nu eenmaal tot de niet makkelijk toegankelijke gebieden van de geneeskunde.
  ME is een ziekte waar voor lichamelijke symptomen, een psychische verklaring wordt gegeven, en dus niet serieus genomen hoeft te worden, waardoor m.i. de ‘wetenschappelijke onderbouwing’ van ME nooit gemaakt zal kunnen worden.
  Het is positief dat mensen met dergelijke klachten nu niet meer bij voorbaat met een kluitje in het riet kunnen worden gestuurd, met de boodschap: “u bent niet ziek , u stelt zich aan”

 3. Uitkeringsfraude?
  Weet je wat: we schrappen alle ziekten van de lijst waarbij het hoofd niet van de romp gescheiden is, want dat is toch allemaal aanstellerij.
  En zelfs dat schrappen we, want dat kun je ook tot psychisch probleem reduceren: het hoofd bestuurt het lichaam niet meer correct.
  Worden de kosten van de gezondheidszorg ook meteen veeeeeeeeeel lager.
  Bij deze regering heb je groot kans dat ze het serieus in overweging nemen… 8)

 4. De laatste reaktie vond ik aanvankelijk te belachelijk voor woorden, maar ik voel mij nu geroepen om toch nog maar even te reageren.
  Ik ben het met Marijke eens dat uitkeringsfraude overal kan ontstaan. ME is nou eenmaal moeilijk vast te stellen en gemakkelijk te simuleren.
  Daardoor kan er meer uitkeringsfraude ontstaan en daarom weet ik niet of het bericht alleen maar positief is.
  De positieve kant van het verhaal is dat deze patienten een uitkering kunnen krijgen en de negatieve kant is dat hierdoor het uitkeringsfraudepercentage op kan lopen.
  *kijkt nog eens naar de reaktie van Niklas*
  Tjonge, wat een bitterheid!

 5. @UncleB: De enige reactie die jij gaf, spreekt voor zichzelf, en daar heb ik op gereageerd. Als je die ironie als bitterheid wilt opvatten, moet je dat zelf weten, maar ik heb in al die jaren nog nooit aanleiding gevonden om jouw houding tegenover alles wat met psychische problematiek te maken heeft als ironie te beschouwen. Jij hebt dat altijd afgedaan als een problematiek die iedereen zonder moeite kon oplossen door zich niet meer aan te stellen en een voorbeeld te nemen aan jou. Dat heb ik pas als bitter ervaren.

 6. Je geeft me teveel krediet. Mensen zouden zichzelf te kort doen door een voorbeeld te nemen aan mij.

 7. Gewoon lekker aktief blijven en je eigen ding doen. Dat is het beste middel om gelukkig en gezond te blijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s