Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Poema mag blijven leven

Een reactie plaatsen

(Novum) – De poema die op de Veluwe ronddwaalt mag levend gevangen worden. Burgemeester van Ede Roel Robbertsen heeft Pantera, een stichting voor roofdierenopvang uit het Friese Nijeberkoop, ingeschakeld om de poema levend in handen te krijgen. Dat zegt politiewoordvoerder Harry Munniksma.

Pantera begint vrijdag met een zoekactie naar het dier. De stichting zal in actie komen zodra er ‘een concrete melding over de verblijfplaats van het dier binnenkomt’. Uitgangspunt is dat de poema levend gevangen wordt, waarna het dier naar een dierentuin wordt overgebracht. Alleen wanneer de ‘gevaarrisico’s onaanvaardbaar blijken te zijn’, mag het dier gedood worden.

Het besluit Pantera in te schakelen is genomen na overleg met onder meer de Dierenbescherming en Stichting Aap, een opvangcentrum voor uitheemse dieren. De keuze viel op Pantera vanwege haar specifieke deskundigheid op het gebied van katachtige roofdieren.

Woensdagmiddag heeft de politie de zoekactie naar de poema gestaakt, omdat de speurtocht geen resultaat opleverde. Wel wordt nog steeds gepatrouilleerd in het gebied. Donderdag is de poema weer verscheidene keren gesignaleerd in de omgeving van Ede.

[Copyright 2005, Novum]

0 thoughts on “Poema mag blijven leven

  1. Klinkt als: …the answer, my friend, is blowing in the wind… (Bob Dylan)

  2. Goed bericht is dit. Ik heb mijn energie er alweer aan gegeven. Op komst: de volgende gebeurtenis. Soms laat ik de dingen maar over me heen komen.

    Er even zijn is dan voldoende.

    Lekker dwalen door de lucht of een zwaluw volgen in zijn lucifersvlucht. Het is een gedicht geworden………

    Nachtgroet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s