Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Zoop-acteurs in de bres voor opgejaagde poema

Een reactie plaatsen

(Novum) – De acteurs uit de populaire kinderserie ‘Zoop’ springen in de bres voor de opgejaagde poema, die sinds eind vorige week rondloopt op de Veluwe. De ‘Zoop-rangers’ willen niet dat de ontsnapte poema door de politie wordt doodgeschoten. Daarom hebben zij met de directie van ‘Ouwehands Dierenpark’, in het nabij gelegen Rhenen, de optie besproken om het dier daar onder te brengen. De directie van het park heeft positief gereageerd op het voorstel van de Zoop-acteurs.

Ook de dierenbescherming wil geen klopjacht op de poema die uiteindelijk leidt naar de dood van het dier. Een klein team van deskundigen en een scherpschutter moeten het dier naderen en met een verdovingsgeweer bedwelmen. Dat is het advies van directeur Thomas Posthumus Mevies van de dierenbescherming.

‘Ouwehands Dierenpark’ is al vanaf het begin van de populaire kinderserie van Nickelodeon het decor van de kindersoap. Daarnaast is het dierenpark ook co-producent van de serie. De cast van Zoop bestaat onder anderen uit Nicolette van Dam (Bionda), Patrick Martens (Mike), Monique van der Werff (Taffie) en Vivienne van den Assem (Elise).

[Copyright 2005, Novum]

0 thoughts on “Zoop-acteurs in de bres voor opgejaagde poema

  1. Jammer, maar ik zie er zowel positieve als negatieve kanten aan, dus dat is moeilijk pollen…
    Jan is soms knap irritant bezig, maar die andere twee vind ik erger. Heel vaak vind ik dat het programma direct doorgespoeld mag worden, alleen een hoop geschreeuw door elkaar heen. Slechts zelden komt er echt iets interessants tot ontplooiing.

  2. Bij nader inzien vind ik het een negatief bericht. Jan Mulder heeft veel betere kwaliteiten dan in zo’n programma te zitten. Zonder hem zou volgens mij dat programma (terecht) al lang ter ziele zijn geweest. Als hij er nu toch blijft zitten, wordt het programma nog langer kunstmatig in leven gehouden. 😛

  3. In het Dagblad van het Noorden staat vandaag een hele opsomming van gevallen waarin gewone (misschien verwilderde) huisdieren voor wilde/roofdieren werden aangezien. Onder andere werden katten aangezien voor poema’s, en was er eens een beer gesignaleerd, maar de pootafdrukken bleken konijnegraafsels te zijn… Wat zijn we lekker ver afgedwaald van de natuur!
    Toch zou ik niet graag oog in oog komen te staan met een opgejaagde poema… 🙂

  4. Ik las vandaag dat diezelfde poema kennelijk al 6 jaar hier in Nederland rondloopt. Hij is kennelijk alleen gevaarlijk als hij in het nauw wordt gedreven. In datzelfde bericht werd aangegeven dat de politie zijn tijd beter kan besteden aan het opsporen van tbs’ ers.

  5. Ik vind ut een goede actie van Ouwehands:)!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s