Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Recordbedrag voor schilderijen Congo

Een reactie plaatsen

Drie schilderijen van de beroemde Congo hebben op een veiling bijna 22.000 euro opgebracht. Dat is het tienvoudige van wat er werd verwacht.

Dure kunst van aap Congo

Artistieke gevoelens
Op de veiling bleven de Warhols en de Renoirs hangen, maar Congo was enorm in trek. De chimpansee was de pupil van de beroemde zoxc3xb6loog Desmond Morris, die hem in de jaren vijftig leerde schilderen om te laten zien dat chimpansees artistieke gevoelens hebben.

Amerikaan
De gelukkige nieuwe eigenaar van de apenstreken is de Amerikaan Howard Hong. Hij zegt een groot fan te zijn van moderne en hedendaagse kunst. Daaronder valt voor hem ook de ‘Cxc3xa9zanne van de apenwereld’.

Picasso
Volgens de overlevering was ook schildergrootmeester Pablo Picasso al gexc3xafnteresseerd in de schilderkunsten van de chimpansee. Ook hij zou de trotse eigenaar zijn geweest van een xc3xa9chte Congo.

xc2xa9 RTLNieuws.nl

0 thoughts on “Recordbedrag voor schilderijen Congo

 1. Hallo Marijke, mijn boek zat er wéér niet bij. Mijn buurman kwam eens terug van de markt in Emmen en sprak de historische woorden ‘ Wat een volk moar ik ken dur gaain aain’ Dit zou ik kunnen zeggen op de boeken hierboven aangehaald.

  Het is weer de hoogste tiet veur een baukje ja:>)

  In het najaar ga ik op een inboergeringscursus, op veenkoloniaal drents! Dit is geen grap.

  Groetjes

 2. Troost je, ook ik ken de boeken niet die genomineerd waren, althans de inhoud niet. Ik merk de laatste tijd dat ik boekenmoe ben geworden. Het lijkt wel alsof het aanbod van ‘goede boeken’ alsmaar toeneemt. Vroeger verslond ik ze; stond de titel mij aan , had ik het boek al bijna gelezen, snel en met veel plezier.

  Nu is het alsof ik aan een rijk gevuld buffet sta, met keuze uit honder verschillende gerechten. Omdat ik dan niet kan kiezen, eet ik niets van dat al.

  Laat me weten hoe de inboergeringscusus verloopt t.z.t.

  HG Marijke

  🙂

 3. Nog leuker en positiever had ik het gevonden als het geld van de verkochte schilderijen ten goede was gekomenn aan een goed (dieren)doel, maar ok, het is aardig dat apenkunst serieus wordt genomen.

  Waarbij we maar even vergeten dat er ook menselijke (geld)belangen een rol hebben gespeeld..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s