Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Adopteer-een-blog-actie van start

Een reactie plaatsen

Internetters zijn van start gegaan met een actie om Chinezen te helpen met bloggen. De censuur van de Chinese overheid wordt zo vermeden.

De actie is op touw gezet naar aanleiding van de recentelijke berichtgeving omtrent controle, registratie en censuur van websites in China. De Chinese overheid probeert via regelgeving de inhoud te censureren. Wereldwijd worden er nu Adopt-a-blog-buttons toegevoegd aan websites. Wie er op klikt kan gebruikmaken van andermans blog.

Technorati onderhoudt een overzicht van de aangeboden webruimte. Dertien personen hebben inmiddels hun hulp al aangeboden.

xc2xa9Jeroen Doorn

0 thoughts on “Adopteer-een-blog-actie van start

 1. Als je een vredesmacht naar brandgebieden stuurt, haalt het niet veel uit als je ze geen wapens meegeeft. Dan komen “onze jongens” misschien allemaal in lijkenzakken terug.
  De bedoeling is daar, dat ze strijdende partijen op z’n minst uit elkaar houden, maar bij voorkeur verzoenen.
  Verzoenen doe je niet met geweren, maar om de wederzijdse geweren tot zwijgen te brengen zijn toch echt machtsmiddelen, zo je wilt geweldsmiddelen nodig. En om te verzoenen heb je niets aan geweren, maar aan geweren heb je wel iets om af te dwingen, de sfeer te scheppen, dat er over verzoening gepraat kan worden.

 2. Dat lijkt logisch. Toch blijf ik van mening dat een oorlogsgebied, ‘brandgebied’ zoals je zegt niet geblust moet worden met vuurwapens, omdat het uiteindelijk meer haat en agressie zal oproepen. Ook al lijkt het probleem in dat specifieke gebied ‘opgelost’. Mijn – weliwaar simpele – mening is: nooit ‘onze jongens’ naar een oorlogsgebied sturen maar wel tot in het oneindige doorgaan met onderhandelingen. Zie mijn spreuk op de linkerpagina.

 3. Ik applaudiseer mee met dit positieve bericht!

 4. Copyright Feed24? Nu ja, copyright ligt of bij Webwereld of bij mij, maar niet bij ene Feed24. Even aanpassen?
  Wel leuk dat je er aandacht aan besteedt, jammer dat je de hele tekst over neemt en niet even naar ons linkt. Was wel zo netjes geweest.

 5. Copyright is aangepast. Met excuses.
  Wat het linken betreft: er staat een link in het bericht naar het overzicht van de webruimte. Een link naar jullie heb ik op Feed24.com gevonden bericht niet aangetroffen.

  Marijke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s