Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

140.000 potentixc3xable donoren

Een reactie plaatsen


Een donorcodicil.

Het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie heeft maandag laten weten dat de grote campagne om orgaandonoren te werven, enkele maanden geleden, tot nu toe ongeveer 140.000 potentixc3xable donoren opgeleverd heeft. ANP-Foto
DEN HAAG (ANP) – De grote campagne om orgaandonoren te werven, enkele maanden geleden, heeft tot nu toe ongeveer 140.000 potentixc3xable donoren opgeleverd. Dat laat een woordvoerder van het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ) maandag weten.

In totaal reageerden ongeveer 360.000 mensen. Daar zaten veel mensen in die al geregistreerd waren als donor of mensen die juist geen organen willen afstaan. Hoeveel mensen daadwerkelijk donor worden, is alleen te schatten.

,,Sommigen gaan uit van xc3xa9xc3xa9n op de 25.000, anderen zitten lager”, aldus een woordvoerder van het NIGZ. In aanmerking voor orgaandonatie komen alleen mensen die in het ziekenhuis overlijden en in goede gezondheid verkeren.

Het instituut is positief over de resultaten. ,,Deze campagne heeft heel wat losgemaakt. We hebben nog nooit zoveel reacties gehad als na deze actie. Als je ziet hoeveel bezoekers we hebben op onze site, hoeveel telefoontjes we krijgen, dan weet je dat het leeft”, aldus de woordvoerder.

De campagne bestond onder meer uit een tv-show op SBS6. Ook verzond de Hart- en Nierstichting een registratieformulier aan ruim zes miljoen huishoudens.

xc2xa9ANP

0 thoughts on “140.000 potentixc3xable donoren

 1. Leuke foto! Op het weblog van rozebeer staan nog meer foto’s als je het leuk vindt 😉

 2. Hoi Marijke,

  Met orgaandonaties heb ik moeite blijkbaar. Ik lees erover en dan weet ik niet wat ik ervan vinden moet. Prima voor de mensen die er wat aan hebben. Maar zelf moet ik er niet aan denken.

  Ik zei ooit ‘blijf van mijn lijk’. Later zei Freek de Jonge het ook.

  Een orgaan wordt niet voor niets ziek. We zijn geen auto waarvan je de onderdelen zomaar vervangt. Ziektes zie ik als signalen van de ziel. Daar is ook veel over geschreven en het interesseert me mateloos.

  Nou ja, ieder zijn visie die bij hem past.

  Ja toch niet dan?

  Heb je de vierdaagse uit kunnen lopen?

  Franse kaasgroetjes:>)

 3. Zelf heb ik de vierdaagse niet gelopen, maar wel anderen die dit wel deden bewonderd en toegeklapt. Nu hebben we plannen om volgend jaar wel echt mee te lopen..

  Bij het plaatsen van dit bericht over orgaandonaties kwam mijn eega al weer met het laatste nieuws: slechts zes gegadigen bleven uiteindelijk over van de 140.000!

  Maar wat vindt je van dit verhaal over orgaandonaties?

  Ik was zeer onder de indruk.

  Marijke

 4. Tja, nou ben ik natuurlijk weer de “azijnpisser”, die EERST het bericht heeft gezien dat die enorme campagne met (ons) overheidsgeld uiteindelijk maar 5 a 6 echte donoren oplevert, terwijl andere bronnen het hebben over 140.000 “potentixc3xable” donoren…

 5. ik wil graag een donor codicil, maar niemand weet hoe ik die aan moet vragen. kan iemand via deze weg mij helpen bvd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s