Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Marten Toonder overleden, leve heer Bommel !

Een reactie plaatsen

“Andere jongelui gaan met vacantie – maar ik… ho maar. Kom er eens om. Ollie B. Bommel van Bommelstein blijft op zijn post en tracht, gelijk een Heer betaamt, de post te lezen en te beantwoorden, werkend in de schijn zijns aanzweets… eh… nu ja, in het aanschijn…enfin, U begrijpt me wel, als U begrijpt wat ik bedoel. En terwijl anderen lustig zingend pootje-baden in de vrije natuur, houd ik mij bezig met het geval van Dick van Klaveren, je weet wel, die jongen uit Tom Poes no. 35, die een bedorven kers in het oog zijns meesters wierp en toen 500 strafregels moest schrijven en vervolgens de voortreffelijke inval had om mij te vragen, wat ik, als Heer, vind van strafregels. Ik nam toen de vrijheid om de Tom Poes vrienden en vriendinnen te vragen, wat zij vonden – ten eerste van Dick’s idee om die strafregels met vier aan elkaar gebonden potloden te schrijven, ten tweede van strafregels in het algemeen.

Als u begrijpt wat ik bedoel en anders verzint Tom Poes wel een list, waarna Joost zal zorgen voor een eenvoudige doch voedzame maaltijd…..”

Onvergetelijk..

0 thoughts on “Marten Toonder overleden, leve heer Bommel !

 1. Moeten we toch onze snoepjes dan maar vervangen door pepermuntjes? Ik ben vroeger in de kerk wel eens verschrikkelijk ziek geworden van pepermunt! Al die dood en verdoemenis ook die soms van de preekstoel op ons neerdaalden… Daar heb ik nou hallucinaties van gehad!

 2. Zou Conrad KING familie zijn van de beroemde pepermuntjes fabrikant? Indien niet is de toevalligheid wel groot. 🙂

 3. Dit aanschijn van je website is ook mooi!
  Als je begrijpt wat ik bedoel en als ik bedoel wat jij begrijpt…
  Marten Toonder had allang recht op een plaatsje in de kanjergalerij, en Jan Wolkers heeft gelijk dat Toonder al lang een belangrijke literaire prijs had moeten krijgen.
  Kan dat ook postuum? DOEN DAN!

 4. Dit zijn echt fijne lichte kleuren Marijke. Een icoon is ons ontvallen. Mooi dat je hem eert. Hij was een heer van stand en zeker geen minkukel. Een uitstervend ras mensen als Marten Toonder. Zo erudiet!

  Een hagelloze nacht gewenst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s