Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Weer beren in Zwitserse Alpen

Een reactie plaatsen

In de Zwitserse Alpen is na ruim 100 jaar weer een bruine beer gesignaleerd.

Bruine beer

Grensgebied

Ooggetuigen hebben hoog in de bergen bij de grens met Italixc3xab en Oostenrijk een beer zien rondlopen. Functionarisen noemen de waarneming in het Ofenpass Nationaal Park betrouwbaar, maar zijn volgens Zwitserse media nog op zoek naar harde bewijzen. Het gaat dan bijvoorbeeld om ontlasting, pootafdrukken of haar.

Italixc3xab

In Italixc3xab bevindt zich al een groeiende populatie. De Zwitserse autoriteiten hebben eerder dit jaar in het zuidoosten van het land stukken grond vrijgemaakt om beren een vrije doorgang te geven.

Lees verder

Note van Marijke: zou het een teken van Marten Toonder kunnen zijn?

0 thoughts on “Weer beren in Zwitserse Alpen

 1. Ik vrees dat het er weer op uitdraait dat de vrijheid van godsdienst weer voorrang krijgt boven andere artikelen in de Grondwet, zoals het verbod op discriminatie. In dit geval van de helft van de Nederlandse bevolking: vrouwen. Roep maar dat het geen fundamentalisme is…

 2. …en ik denk dat Bas een hele nette, lieve man is die het goed bedoelt, maar het probleem wordt HIER uitgelegd.

 3. Volgens mij is lidmaatschap vrijwillig. Als iedereen het lidmaatschap opzegt, houdt de partij op te bestaan, komt er geen subsidie meer, probleem opgelost.

 4. Hej Marijke,

  Wat gek je site is verdwenen bij mijn links. Er gebeuren hier de wonderlijkste dingen. Ik kan haast niet meer uit mijn ogen kijken. Ik heb computer-ogen. Heb jij daar ook weleens last van?

  Ik heb me altijd al geëmancipeerd gevoeld. Is dat een afwijking? Wanneer begrijpen vrouwen nou eens dat we gelijkwaardig zijn. Je laat je onderdrukken toch. It takes two to tango.

  Vrouw & groet!

 5. @UncleB: lijkt dat niet op de nooit uitvoerbare droom/theorie van ‘als nu een miljoen mensen mij een Euro geven ben ik miljonair, dat moet haalbaar zijn’ ?

  @Annet: toevallig heb ik vandaag ook last van mijn ogen. Het voelt alsof ik duizend jaar wil slapen.(maar dan ga ik zoveel missen)

  Natuurlijk is het geen afwijking je geëmancipeerd te voelen. Maar vrouwen zitten net als mannen vaak vast in een door hun opvoeding en omgeving bepaalde waarden en normen stelsel. Probeer je dan maar eens te ontworstelen als het je niet bevalt. Want de angst om buiten je sociale leefomgeving te vallen is vaak groter dan de onvrede over het huidige leven.

 6. @Marijke: ik vind niet dat dat erop lijkt. De SGP wordt beschuldigd van vrouwendiscriminatie. Lidmaatschap van die partij is vrijwillig. Waarom zou je vrijwillig lid willen worden van een instantie die discrimineert? En die lui die wel vrijwillig lid worden, die willen toch niet anders?

 7. Mensen worden lid van een instantie omdat ze het in grote lijnen eens zijn met de filosofie van die club en zich er thuis voelen. Maar dat betekent niet dat ze het altijd met alles eens hoeven zijn. Door de tijden heen veranderen denkbeelden en is het logisch dat men probeert binnen de eigen club veranderingen door te voeren. Mocht dit niet baten kan je altijd nog besluiten de club te verlaten.
  En ja, het is evident dat mensen die lid worden met hun volle bewustzijn wellicht niet anders willen. Maar dat betekent ook dat deze partij dus gewoon blijft bestaan en de mensen die niet gediend zijn van discriminatie vloeien vanzelf af. Een natuurlijk evenwicht.

 8. Er blijven altijd mensen die grondwettelijke rechten van enkele fundamentalistische extremisten (b.v. aanhangers van SGP) hoger achten dan de grondwettelijke rechten van de halve wereldbevolking (vrouwen).
  Vrijwilligheid en geestelijke conditionering zijn twee tegengestelde condities die door sommige opportunisten liever worden uitgebuit dan ethisch serieus overdacht. Die geestelijke conditionering is ook een specifiek onderdeel van de moraal van het deel van de wereldbevolking dat opgegroeid is met soortgelijke iedeeen als Bas van der Vlies: dat vrouwen een onderdeel zijn van de mensheid met eigenschappen die op een lager niveau staan dan die van de mannen.
  Die conditionering te hernoemen tot vrijwilligheid getuigt van een naieviteit die volledig voorbijgaat aan de omgeving waarin iemand opgroeit. Het wekt de indruk van iemand die met niets ontziende ambitie iets bereikt heeft, en iedereen die niet hetzelfde heeft bereikt zonder nuances afzeikt.

 9. @Carla: Ik zal de laatste zijn die de SGP verdedigt, maar niet op die partij stemmen en er geen lid van worden lijkt me de oplossing, net zoals andere partijen waar je het niet mee eens bent.
  Om ze voor discriminatie voor de rechter te slepen is op zich een heel nobele doelstelling. En dan wordt de SGP veroordeelt. En dan? Gaan de leden dan plotseling anders denken? Ik geloof het niet.
  De conclusies van de laatste alinea zijn vast logisch voor Carla en ene Klaas, maar niet voor mij.

 10. Toch kom ik er liever niet zomaar eentje tegen… 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s