Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

PvdA-plan voor goedkopere schoolboeken

Een reactie plaatsen

De kosten van de schoolboeken voor leerlingen in het voortgezet onderwijs kunnen flink omlaag door het oprichten van een boekenfonds. Dat kan volgens de PvdA honderden euro’s per jaar schelen.

Schooljaar
De PvdA wil dat de scholen van het Rijk een vergoeding krijgen om schoolboeken in te kopen. Leerlingen kunnen deze boeken dan gedurende het schooljaar huren van de school.

Besparing
Op sommige scholen, die nu al met een dergelijk systeem werken (zonder rijksbijdrage), betalen ouders volgens de PvdA al 30% minder voor de boeken dan zij die de kostbare schoolboeken zelf moeten aanschaffen.

Portemonnee
De partij denkt dat scholen met een boekenfonds beter op de portemonnee zullen letten. De PvdA presenteert het voorstel in het plan ‘Betaalbaar onderwijs: verlaging van de schoolkosten’.

xc2xa9RTL-Nieuws

0 thoughts on “PvdA-plan voor goedkopere schoolboeken

  1. Wat slim bedacht!…? Zo’n systeem van leenboeken met een boekenfonds hadden we al toen ik naar het voortgezet onderwijs ging. En toen mijn kinderen naar het voortgezet onderwijs gingen, was het er ook nog.
    Vorig jaar zijn de prijzen van schoolboeken vrijgegeven door dit CDA-VVD-D66-kabinet, omdat daardoor de prijzen omlaag zouden gaan vanwege de concurrentie. En wat is er gebeurd? De prijzen zijn alleen maar omhoog gegaan. Zoals met zoveel van die fraai voorgespiegelde economische mechanismen van de vrije markt is gebeurd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s