Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Wetenschappers maken stamcellen van huidcellen

Een reactie plaatsen

WASHINGTON (ANP) – Wetenschappers van de Amerikaanse universiteit Harvard zijn er voor het eerst in geslaagd embryonale stamcellen te crexc3xabren, zonder daarvoor menselijke eicellen of embryo’s te hoeven opofferen. Dat berichtte de Amerikaanse krant The Washington Post maandag.

De onderzoekers gebruikten stamcellen die in een laboratorium waren gekweekt. Zij lieten die samensmelten met een volwassen huidcel. De stamcel bleek in staat de genen in de huidcel te ‘herprogrammeren’, zodat een nieuwe stamcel ontstond, die kan uitgroeien tot elke willekeurige cel in het lichaam.

Op deze manier ontstaan stamcellen waarvan het DNA exact overeenkomt met dat van de persoon van wie de huidcellen afkomstig zijn. Dat betekent in theorie dat het risico dat weefsel dat uit de cellen wordt gekweekt wordt afgestoten, fors afneemt.

Dergelijke ‘persoonlijke’ stamcellen kunnen tot dusver alleen worden gemaakt door het DNA van de patixc3xabnt in te brengen in een eicel en die te bevruchten. Het embryo dat daar uit voortkomt moet worden vernietigd om er stamcellen uit te kunnen winnen. Die techniek is zeer omstreden.

Lees verder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s