Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

'Ross krijgt 40 miljoen extra voor jeugdzorg'

Een reactie plaatsen

Staatssecretaris Clxc3xa9mence Ross (CDA) van Volksgezondheid krijgt volgend jaar waarschijnlijk 40 miljoen euro extra om de problemen in de jeugdzorg aan te pakken, waaronder de te lange wachtlijst.

Dat melden ingewijden. Het precieze bedrag wordt bekendgemaakt op Prinsjesdag. Volgens de brancheorganisatie MO-groep is ruim 100 miljoen euro nodig om de wachtlijsten, die in een aantal maanden tijd bijna 20 procent zijn gegroeid, weg te werken voor 2010.

Therapie
De jeugdzorg ontfermt zich over kinderen die uit huis worden geplaatst of met de politie in aanraking zijn gekomen. De meeste van deze kinderen wachten op therapie, pleegzorg of een plek in een internaat. Sinds 1 januari van dit jaar geldt een wettelijk maximum van negen weken waarbinnen jongeren met problemen moeten worden geholpen. Ruim 5.000 kinderen wachten langer dan deze negen weken op de hulp die zij nodig hebben.

Ook krijgt Ross volgens de ingewijden 80 miljoen euro extra voor de verpleeghuiszorg. De sector kampt al lange tijd met problemen. Regelmatig komen verhalen naar boven over bewoners die niet tijdig worden verschoond, niet worden geholpen bij het eten, of worden gedwongen op vaste tijden naar het toilet te gaan.

Bron:Nieuwsfilter.nl

0 thoughts on “'Ross krijgt 40 miljoen extra voor jeugdzorg'

  1. Geweldig nieuws…geld naar Jeugdzorg! 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s