Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Troonrede: beleid werpt vruchten af

Een reactie plaatsen

Het kabinetsbeleid begint resultaten op te leveren. Dat heeft koningin Beatrix gezegd in de Troonrede. Ze noemde de aantrekkende werkgelegenheid en de kortere wachtlijsten.

Pijn
De hervormingen in de zorg en de sociale zekerheid doen pijn, maar waren nodig om te bouwen aan een veilig, sociaal en economisch gezond Nederland, zei Beatrix.

Opgaven
Volgens de koningin stelt de regering zichzelf vier opgaven: een veiliger Nederland, meer mensen aan het werk, minder regels en meer kwaliteit van publieke voorzieningen en meer onderling respect in onze samenleving.

Onzeker
De koningin zei verder dat de regering beseft dat Nederlanders onzekerder worden. Dat komt volgens haar onder andere door de uitbreiding van de Europese Unie, de dreiging van terreur, klimaatverandering en de slechte economie van de afgelopen jaren.

Persoonlijk
De Troonrede had ook een persoonlijke noot: de koningin begon met dank voor de ‘hartverwarmende viering’ van haar 25-jarig jubileum als staatshoofd. En op het eind verwees ze naar de afscheidstoespraak van haar moeder, koningin Juliana. Die zei dat het mooie van het ambt van koningin is een rustpunt te zijn in een werveling van stromingen.

xc2xa9 RTLNieuws.nl

De Troontrede Bron: Nos-Journaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s