Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Tamar van den Dop

Een reactie plaatsen

Ik zag haar voor het eerst spelen in de tv-film ‘Zwarte sneeuw’ (6 delen, geloof ik) en ze was voor mij een openbaring. Ze speelde zo goed dat het mij aanvankelijk niet opviel dat zij heel weinig tekst had. Met andere woorden, ze zei niet zoveel maar wist met haar mimiek zoveel over te brengen dat ik er bij tijd en wijle koud van werd. Een spannend en een in een zeer langzaam tempo spelend verhaal over de menselijke kant van drugshandel.

Nu maakt ze als regisseur haar debuut in een lange film over de liefde tussen twee mensen die een bijzonder kenmerk hebben. Een zelf geschreven verhaal. Ik ben zeer benieuwd. Als zij net zo goed kan regisseren, met dezelfde verpletterende manier van het overbrengen van haar gedachten dan voorspel ik dat we over een tijd een prachtige Nederlandse film rijker zullen zijn.

xc2xa9Marijke van der Scheer


Tamar van den Dop

Tamar van den Dop maakt eerste speelfilm

(Novum) – Tamar van den Dop gaat haar eerste speelfilm regisseren. De film heeft de titel ‘Blind’ gekregen, meldt Algemeen Dagblad woensdag. De opnames starten in december in Belgixc3xab en Bulgarije. De premixc3xa8re staat gepland voor begin 2007.

Van den Dop schreef het verhaal van de film zelf. De film gaat over de liefde tussen een blinde jongen en een albino vrouw. Actrice Halina Reijn en de Belgische acteur Joren Seldeslachts spelen de hoofdrollen.

De 35-jarige Van den Dop was eerder verantwoordelijk voor de regie van de korte fictiefilm ‘Lot’ (2003). Als actrice speelde ze in de films ‘Karakter’, ‘Op hoop van zegen’ en ‘Het glinsterend pantser’. Daarnaast speelde zij de hoofdrol in de televisieserie ‘Zwarte sneeuw’.

0 thoughts on “Tamar van den Dop

 1. Mmmmmmm jah ik heb het omstreden boekje van Louise Haye over allerlei kwalen en de mogelijke oplossing en oorzaak. Door de cynische edoch intelligente vrouw Karin Spaink ‘de orenmaffia’ genoemd………..Migraine zou een uitgesteld hoogtepunt zijn. Juist voor de menstruatie hebben vrouwen daar behoefte aan. Het lost vele spanningen op en ook de hoofdpijn lost op, het is al talloze malen in de praktijk bewezen.. Doktoren weten daar niet goed raad mee want dan moet je met jezelf aan de slag en dat is nog een angstig iets voor de meeste mensen. Je moet dus geestelijk met jezelf aan de slag. In dit geval dus: lichamelijk.

  Groetjes!

 2. Tja , die Karin Spaink weet ik ook niet altijd goed te plaatsen. Ze zegt rake dingen, waar ik niets tegen in te brengen heb of kan brengen. Toch is zij me net iets te fanatiek. En bij fanatisme ben ik altijd op mijn hoede..

  Jij ook een fijn weekend! Marijke

 3. Beste Marijke,

  Ik zit op de School voor Journalistiek in Utrecht en schrijf een profiel over Tamar van den Dop in verband met het regisseren van haar eerste grote film. Ik lees dat u ‘een fan’ bent en zou het leuk vinden u een paar vragen te stellen of even met u te praten.
  Lijkt u dat een leuk idee? Mail mij zo snel mogelijk!

  Groeten, Suzanne

 4. Tamar is een geweldige spelregisseuze… We zijn net klaar met het grote blok draaien en we hopen allemaal dat het geweldig wordt.

 5. @Joren: leuk dat je reageert op dit log over mijn favoriete actrice en regisseuze Tamar van den Dop. Een hoofdrolspeler nog wel, ik voel me vereerd.
  Ik hoop, nee, ik weet zeker dat de film geweldig gaat worden.
  Ik wens jullie heel veel succes met het afronden van de flim. Enig idee wanneer we de premixc3xa8re tegemoet kunnen zien? Volgens de planning is dat begin 2007, maar vaak loopt een planning niet volgens plan..

 6. wat ik hier mis zijn de sublieme theaterrollen van Tamar.
  zij is daardoor herkenbaar in haar ontwikkeling, vanaf Maastricht tot wie zij wil en zeker worden.

 7. Ik zag haar spelen in Zwarte sneeuw.Zo natuurlijk en echt zag ik tot nu toe alleen de Franse actrice Julliette Binoche spelen.
  Echt een aanwinst voor toneelspelend Nederland.Zuivere actrice met karakter!!!

 8. Fantastich spel ga zo door Tamar

 9. Ik kende Tamar van den Dop niet als actrice. De volledige serie Zwarte Sneeuw op DVD is voor mij een eerste kennismaking. Alles aan de serie vind ik onnatuurlijk (mijn zoon zou zeggen “zo gaat het niet in het echte leven”).
  Overal wordt een karikatuur van gemaakt: een lijk (haar moeder) met bewegende neusvleugels, een bovenbuurman die meer gek doet dan gek is, een jongen die klassiek piano studeert wordt als een “nerd” neergezet, een politieagent die buitenproportioneel uit zijn slof schiet in de auto; alles gaat bovendien tergend langzaam in de film behalve natuurlijk de onwaarschijnlijke flirt in het cafe. Dat moet dan ineens supersnel!! Kortom, de beste acteurs in de serie zijn de buitenlandse acteurs, de nederlanders blijven “toneelspelers”. Wie heeft bedacht dat een mooie vrouw als Eva in belachelijke kleren rond moet lopen? 10 jaar geleden wisten we echt wel beter…!
  Mijn kritiek richt zich niet op Tamar van den Dop, meer op de rol die haar werd “opgelegd”.
  Leo van de Ketterij

 10. @Leo van de Ketterij: Interessant, hoe je dezelfde serie zo verschillend kunt ervaren. Dat ‘tergende’ langzame, waar ik het overigens over eens ben, gaf mij juist de ruimte om de magie te voelen die de scenes zo speciaal maakte. De kledingkeuze voor Eva was ook niet bepaald mijn smaak, maar Tamar leidt met haar prachtige hoofd echt wel de aandacht af van een eventuele lelijke broek.

  Ik vind haar een echte acteur, geen toneelspeler..

  Dank voor je reactie,Leo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s