Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Scorsese portretteert Dylan

Een reactie plaatsen

AMSTERDAM – Bob Dylan is geen protestzanger. Dat is de belangrijkste boodschap van de driexc3xabnhalf uur durende documentaire No Direction Home die regisseur Martin Scorsese over Dylan maakte.

Dylan zegt in de documentaire tegen wil en dank te zijn ingelijfd door de folkliefhebbers die alles wat naar rock-‘n-roll neigde als verraad beschouwden. Vanavond en morgen gaat No Direction Home in twee delen in premixc3xa8re op de Amerikaanse en Britse televisie (BBC 2).

Vier jaar geleden maakte Scorsese bekend dat hij een film over Dylan ging maken. Het resultaat is een monumentaal portret van een artiest die opbokst tegen zijn imago. Voor het eerst laat Dylan zich uit over de eerste en belangrijkste vijf jaar van zijn carrixc3xa8re.

De documentaire herbergt een schat aan nooit eerder vertoond filmmateriaal: interviews en livebeelden van concerten. Zoals van het beruchte concert in Manchester in juni 1966. Voor het eerst is te zien hoe Dylan na een ‘Judas’-roep uit het publiek zijn begeleiders aanspoort met: ‘Play fucking loud’, en daarna getergd Like A Rolling Stone ten gehore.

xc2xa9De Volkskrant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s