Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

September was zeer warm en zeer zonnig

Een reactie plaatsen

DE BILT – September was een maand met rustig weer en veel zon. De eerste tien dagen waren bovendien erg warm voor de tijd van het jaar. In die periode was de gemiddelde temperatuur met 19,6 graden het hoogst gemiddelde sinds 1901. Dat heeft het KNMI vrijdag laten weten.

Over het hele land gemeten was de maand september vrij droog met 57 millimeter neerslag tegen normaal 75. Op sommige plaatsen in Limburg viel niet meer dan 25 millimeter maar in Zuid-Holland en Midden-Brabant kwam plaatselijk 115 millimeter regen naar beneden.

Op 9 en 10 september vielen vooral in het zuiden en zuidwesten van het land zeer zware buien met plaatselijk in korte tijd 50 millimeter neerslag en soms grote wateroverlast tot gevolg. Met gemiddeld 195 uur zon tegen normaal 136 kwalificeert het KNMI de maand als “zeer zonnig”.

Het aantal zonuren overtrof zelfs dat van juli (163). In De Bilt werden vijftien warme dagen geteld met een maximumtemperatuur van 20 graden of hoger, tegen tien normaal.

xc2xa9Feed24

Lees ook dit verhaal over mijn beleving van wellicht de laatste warme stranddag van het seizoen. In elk geval van de maand september!
xc2xa9Marijke

0 thoughts on “September was zeer warm en zeer zonnig

  1. Ja, 24 september: jassen mee naar het strand… toch handig om op te zitten, in je blote bast in een heerlijk zonnetje! En dan kleinkinderen die er, zo uit zee, met hun natte kont op gaan zitten… En je hemd gebruiken als handdoek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s