Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Nederlanders willen positief nieuws

Een reactie plaatsen

UTRECHT – Nederlanders willen meer aandacht in en van de media over positieve gebeurtenissen. Dit blijkt uit een enquxc3xaate onder 845 mensen door marktonderzoekbureau Millward Brown in opdracht van jongerenorganisatie United Smile. De helft van de ondervraagden omschrijft de sfeer in het land als (zeer) negatief, zo liet woordvoerder en initiatiefnemer van Unites Smile, Ward Schepman maandag weten.

Bijna alle ondervraagde mensen vinden dat iedereen kan bijdragen aan een positieve sfeer, en negen van de tien zijn daar ook zelf toe bereid. Zeven op de tien gaven aan mee te zullen doen aan een positieve actie van een betrouwbare organisatie.

United Smile houdt in november de campagne ‘Nederland verandert, verander Nederland’, compleet met tv-spot. De organisatie heeft diverse ‘actiemodellen’ ontwikkeld, om mensen te bewegen mee te doen. Dat kan via bijvoorbeeld een weekopdracht of door het leveren van een idee op de website. Jongeren kunnen zich aanmelden voor een ‘action team’, dat op straat aandacht vraagt voor positieve verandering in de maatschappij.

De 27-jarige Schepman is United Smile (verenigde glimlach) een jaar geleden begonnen vanuit het idee dat er te veel aandacht is voor negatieve elementen. Hij wil een tegenwicht inbrengen. De moord op Pim Fortuyn en Theo van Gogh, bedreigde leraren en politici die moeten onderduiken, inspireerden hem voor een poging de sfeer om te buigen en het positieve te mobiliseren. En een glimlach is de eerste opening voor onderlinge erkenning en waardering, aldus Schepman. Samenleven is de kern van zijn boodschap.

Inmiddels werken er zestig jongeren bij United Smile. Zij organiseren onder andere educatieve programma’s op scholen en in buurthuizen. Op een kunstzinnige manier brengen zij andere jongeren in contact met thema’s als veiligheid, integratie, leefbaarheid en samenleven.

Met dank aan Falco Wezinkhof voor het sturen van dit bericht.

0 thoughts on “Nederlanders willen positief nieuws

  1. Als dat niet positief is?
    Marijke kan jij je met je weblog (en wij met de onze) niet aanmelden als xc3xa9xc3xa9n van de actiemodellen? 😉

  2. Oeps, hoe komt dat eerste vraagteken daar nu te staan? Dat moest een uitroepteken zijn!

  3. @Fenna: Die gedachte is ook door mij heengegaan.

    Waarom niet? Ik ga het eens nader bestuderen.

    Bedankt voor de suggestie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s