Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

'Knetter' publiekslieveling op Cinekid

Een reactie plaatsen

(Novum) – De film ‘Knetter’ heeft zaterdag de publieksprijs gewonnen op het Amsterdamse Cinekidfestival, het grootste jeugdfilmfestival ter wereld. De film, die eerder het festival opende, moest de prijs delen met het Noorse ‘Vrienden voor het leven’ van regisseur Arne Lindtner Naess. Het is de eerste keer dat twee producties dezelfde waardering kregen van de kinderen: ruim een negen. Het prijzengeld, 15 duizend euro, moeten de filmmakers delen.

‘Knetter’ is een film van regisseur Martin Koolhoven, die momenteel nog steeds triomfen viert met het ‘Het Schnitzelparadijs’. Zijn kinderfilm vertelt het verhaal van de 9-jarige Bonnie. Bonnie heeft een rare moeder, gespeeld door Carice van Houten. Ze is namelijk manisch-depressief, waardoor ze de ene keer heel vrolijk en dan weet heel somber is. Bonnie zorgt daardoor meer voor haar moeder dan omgekeerd.

De vakjury van het festival koos ‘De kleine Italiaan’ van de Rus Andrei Kravchuk tot beste jeugdfilm. Eervolle vermeldingen waren voor de Ierse productie ‘The mighty celt’ en de Iraanse film ‘Hayat’.

0 thoughts on “'Knetter' publiekslieveling op Cinekid

 1. Beste Marijke,

  Ik zit op de School voor Journalistiek in Utrecht en schrijf een profiel over Tamar van den Dop in verband met het regisseren van haar eerste grote film. Ik lees dat u ‘een fan’ bent en zou het leuk vinden u een paar vragen te stellen of even met u te praten.
  Lijkt u dat een leuk idee? Mail mij zo snel mogelijk!

  Groeten, Suzanne

 2. Tamar is een geweldige spelregisseuze… We zijn net klaar met het grote blok draaien en we hopen allemaal dat het geweldig wordt.

 3. @Joren: leuk dat je reageert op dit log over mijn favoriete actrice en regisseuze Tamar van den Dop. Een hoofdrolspeler nog wel, ik voel me vereerd.
  Ik hoop, nee, ik weet zeker dat de film geweldig gaat worden.
  Ik wens jullie heel veel succes met het afronden van de flim. Enig idee wanneer we de premiëre tegemoet kunnen zien? Volgens de planning is dat begin 2007, maar vaak loopt een planning niet volgens plan..

 4. wat ik hier mis zijn de sublieme theaterrollen van Tamar.
  zij is daardoor herkenbaar in haar ontwikkeling, vanaf Maastricht tot wie zij wil en zeker worden.

 5. Ik zag haar spelen in Zwarte sneeuw.Zo natuurlijk en echt zag ik tot nu toe alleen de Franse actrice Julliette Binoche spelen.
  Echt een aanwinst voor toneelspelend Nederland.Zuivere actrice met karakter!!!

 6. Fantastich spel ga zo door Tamar

 7. Ik kende Tamar van den Dop niet als actrice. De volledige serie Zwarte Sneeuw op DVD is voor mij een eerste kennismaking. Alles aan de serie vind ik onnatuurlijk (mijn zoon zou zeggen “zo gaat het niet in het echte leven”).
  Overal wordt een karikatuur van gemaakt: een lijk (haar moeder) met bewegende neusvleugels, een bovenbuurman die meer gek doet dan gek is, een jongen die klassiek piano studeert wordt als een “nerd” neergezet, een politieagent die buitenproportioneel uit zijn slof schiet in de auto; alles gaat bovendien tergend langzaam in de film behalve natuurlijk de onwaarschijnlijke flirt in het cafe. Dat moet dan ineens supersnel!! Kortom, de beste acteurs in de serie zijn de buitenlandse acteurs, de nederlanders blijven “toneelspelers”. Wie heeft bedacht dat een mooie vrouw als Eva in belachelijke kleren rond moet lopen? 10 jaar geleden wisten we echt wel beter…!
  Mijn kritiek richt zich niet op Tamar van den Dop, meer op de rol die haar werd “opgelegd”.
  Leo van de Ketterij

 8. @Leo van de Ketterij: Interessant, hoe je dezelfde serie zo verschillend kunt ervaren. Dat ‘tergende’ langzame, waar ik het overigens over eens ben, gaf mij juist de ruimte om de magie te voelen die de scenes zo speciaal maakte. De kledingkeuze voor Eva was ook niet bepaald mijn smaak, maar Tamar leidt met haar prachtige hoofd echt wel de aandacht af van een eventuele lelijke broek.

  Ik vind haar een echte acteur, geen toneelspeler..

  Dank voor je reactie,Leo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s