Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Amsterdamse natuurkunde op hoog niveau

Een reactie plaatsen

UvA en VU mogen trots zijn op hun natuurkundeafdelingen: veel van hun onderzoekgroepen spelen nationaal en internationaal een toonaangevende rol. Verdergaande samenwerking van de Amsterdamse natuurkunde kan Amsterdam op enkele terreinen aan de wereldtop brengen. Dit constateert een internationale beoordelingscommissie die het natuurkundeonderzoek aan VU en UvA eind vorig jaar heeft doorgelicht.

Beide universiteiten hebben de afgelopen jaren gexc3xafnvesteerd in onderzoek op specifieke gebieden van de natuurkunde, en juist dat onderzoek is het hoogst door de visitatiecommissie gewaardeerd. Bij de VU is dat het werk van de groep Fysica van Complexe Systemen onder leiding van prof. dr. Christoph Schmidt (experiment) en prof. dr. Fred MacKintosh (theorie) en bij de UvA is dat het onderzoek in de groep van prof. dr. Robbert Dijkgraaf (snaartheorie).

Ook de groepen Experimentele hoge-energiefysica van prof. dr. Frank Linde bij de UvA en prof. dr. Jo van den Brand bij de VU scoren in de topcategorie, evenals de aan het Lasercentrum van de VU verbonden groepen Biofysica van prof.dr. Rienk van Grondelle en Atoomfysica van prof. dr. Wim Ubachs en de UvA-groepen Quantumgassen en Atomaire optica van prof. dr. Ben van Linden van den Heuvell en prof. dr. Jook Walraven.

Lees verder

0 thoughts on “Amsterdamse natuurkunde op hoog niveau

  1. De Drentse schrijver Gerard Nijenhuis heeft al eens een volledige roman als feuilleton gepubliceerd op internet. De eerste aflevering is geplaatst op 3-4-2001, de laatste op 1-7-2002. Op die site vind je ook informatie over de schrijver en de achtergrond van het boek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s