Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

'Sms-project voor prostituees werkt goed'

Een reactie plaatsen

(Novum) – Een project waarbij prostituees via sms een oproep krijgen zich te laten testen op geslachtsziekten is succesvol, meldt Trouw vrijdag. Negen Gemeentelijke Gezondheidsdiensten (GGD) in Nederland doen mee aan het project, dat vorig jaar is gestart door Soa Aids Nederland.Veel prostituees zijn in de illegaliteit verdwenen na de opheffing van het bordeelverbod in 2000. Ze zijn daarom moeilijk traceerbaar voor voorlichting over geslachtziektes. GGD’s verzamelen nu 06-nummers van vrouwen die zich via advertenties aanbieden en sturen ze via een computerprogramma een bericht.

Voorbeelden van de teksten van de sms-berichten zijn ‘Gratis soa-onderzoek? Neem contact op met je GGD’ en ‘Gratis hepatitis B-vaccinatie? Bel dan…’. Een op de tien van de vrouwen die een bericht krijgen van de GGD Amsterdam neemt direct na het bericht contact op. Anderen reageren na herhaalde oproepen.

Het is onduidelijk hoe succesvol het project precies is, omdat deelnemende GGD’s niet vragen aan de prostituees waarom ze zich melden. “Meten is moeilijk, maar dat we vrouwen bereiken is wel duidelijk”, zegt woordvoerder Marleen van den Oever van Soa Aids Nederland in het dagblad. Alle negen deelnemende GGD’s gaan door met het project.

xc2xa9Trouw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s