Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Surfer mept witte haai van zich af

Een reactie plaatsen

Een 31-jarige Amerikaanse surfer heeft zijn leven gered door een witte haai van zich af te meppen.

Iets aan been
Brian Anderson, die voor de kust van Oregon aan het surfen was, voelde dat er iets aan zijn been zat. Toen hij zich omdraaide zag hij een grote witte haai, die hij met een ferme uithaal op zijn neus sloeg. Het dier schrok zo dat het losliet en ervandoor ging.

Instinct
“Ik handelde uit instinct. Iets anders kon ik niet bedenken”, zei Anderson, die er ondanks bloedverlies in slaagde de kust te bereiken. Daar verbond hij zelf zijn wond en wachtte hij op een
ambulance. In het ziekenhuis deed hij zijn verhaal.

xc2xa9RTL-Nieuws.nl

0 thoughts on “Surfer mept witte haai van zich af

 1. Vanochtend las ik in de volkskrant het onderstaande bericht.
  Het verbaast mij eigenlijk niets. Het gedrag van deze pubers is het gevolg van een onfatsoenlijk regeringsbeleid en een onfatsoenlijk en niet opvoedkundige houding van de ouders.

  De inwoners in dit land leven overal langs heen, en hebben niet in de gaten dat ze zichzelf, hun omgeving, hun gezin en hun land kapotmaken.

  Als je op deze tekst drukt kom je bij een log met filmpjes en wetenschappelijk vastgesteld schrikbarende getallen:

  -1/3 van de Nederlandse bevolking leeft in een schijnwereld, door het extreme gebruik van kalmeringspillen.
  -2 miljoen mensen leeft onder de armoede grens.
  -1,6 miljoen kinderen groeien in een huis op met een psychopaat of ernstig verslaafde.
  -70 procent van de mensen heeft de thuiszorg opgezegd, omdat het onbetaalbaar is geworden.
  etc.
  Nederland is bezeten van achterlijkheid.

  Daarom verbaast het me niets hetgeen Aimée Kiene van de volkskrant in zijn stuk schreef, het vormt een goede aanvulling op mijn eerder geschreven log.

  Nederlanders: Wordt wakker: gooi dit Kabinet letterlijk weg, sluit de grenzen en ga je kinderen normaal opvoeden!

  Het stuk:
  Van onze verslaggeefster – Ruim 5 procent van de jongeren tussen 14 en 17 jaar heeft zichzelf opzettelijk iets aangedaan. Ze hebben in hun eigen lichaam gesneden of gekrast, een overdosis pillen ingenomen en/of geprobeerd zelfmoord te plegen. Twee keer zoveel meisjes als jongens verwonden zichzelf.

  Dit blijkt uit het onderzoek Child and Adolescent Selfharm in Europe (CASE) onder ruim vierduizend Nederlandse scholieren.

  Het onderzoek is uitgevoerd door de Universiteit Leiden en de GGD Rotterdam. Het is voor het eerst dat op zo’n grote schaal onderzoek is gedaan naar zelfbeschadiging onder jongeren. Twee weken terug presenteerde een bureau een beperkte studie, zonder concrete cijfers. De ondervraagde jongens en meisjes zijn scholieren, zonder psychiatrische stoornissen. Zelfbeschadiging blijkt een van de problemen in de puberteit.

  Meer dan de helft van de meisjes en jongens noemde als motief voor hun gedrag dat ze wilden sterven. Een opmerkelijke ontdekking, zegt onderzoeker Erik-Jan de Wilde, hoofd onderzoek Jeugd bij de GGD in Rotterdam. ‘Automutilatie en suxefcidepogingen werden altijd als twee heel verschillende soorten gedrag gezien. Dat blijkt nu juist erg door elkaar heen te lopen.’

  Het belangrijkste motief dat de jongeren voor de zelfverwonding hadden, was: ‘Mijn gedachten waren zo vreselijk dat ik ervan af wilde zijn.’ Anderen wilden laten zien hoe wanhopig ze waren, wilden weten of er wel iemand van ze hield, zochten aandacht. De aard van de verwondingen die de jongeren zichzelf toebrengen, zegt weinig over het achterliggende motief, aldus De Wilde. Achter een klein krasje op een pols kan een doodswens schuilgaan, terwijl iemand die veel pillen slikt dat kan doen om zijn of haar wanhoop te tonen. Pas als je weet waarom een kind zichzelf verwondt, kun je de ernst van de situatie inschatten, zegt De Wilde.

  De belangrijkste conclusie uit het onderzoek is volgens De Wilde dat elke vorm van zelfbeschadigend gedrag heel serieus moet worden genomen. ‘Dat lijkt een open deur. Maar het is altijd nodig door te vragen. En dat is voor veel mensen moeilijk. Zelfbeschadiging wordt gezien als eng en onbespreekbaar gedrag. Terwijl het eigenlijk goed te bexefnvloeden is, en in vele gevallen van voorbijgaande aard. Hoe eerder de jongere goede hulp krijgt voor zijn probleem, hoe sneller er iets kan veranderen.’

  Het onderzoek is ook gedaan in vijf andere Europese landen en in Australië. Die cijfers zijn nog niet openbaar gemaakt. Wel is duidelijk dat Nederland in vergelijking met deze landen het laagste percentage jongeren heeft dat zichzelf verwondt.

  http://www.volkskrant.com/weblog/pub/blogs/blog.php?uid=1774

 2. ik verwond mezelf ook! ik ga op school naar een maatschappelijkwerkster. ik deed het al ruim 6 maanden niet meer! maar gisterenavond was het weer raak! mijn arm ziet er niet uit! ik walg van mezelf!
  maar ik vind dit een goede site! er zijn veel kinderren die het doen, waar je het niet zou verwachten! en het komt vaker voor dan je denkt! het is echt geen pretje… eerst is het leuk … want dan ontspan je maar je lost er uiteindelijk toch niks mee op! dus je moet er gwn echt niet aan beginnen. STOPPEN is veeeeeeeel moeilijker dan der aan beginnen! en het duurt jaren om ervanaf te komen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s