Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Nijmegen beloont eigenaar schone auto

Een reactie plaatsen

De beste methode om kwaad uit de wereld te helpen is niet bestraffen wat niet goed is maar belonen wat wel goed is. Op de eerste beste hondentraining wordt deze methode al sinds jaar en dag toegepast. En met veel succes. Ik ben verheugd te merken dat deze positieve aanpak van het bestrijden van problemen steeds meer begint door te dringen in alle gelederen van onze samenleving!
xc2xa9Marijke

Goedkoper

Eerst wilde Nijmegen het gebruik van grote, vieze auto’s (asobakken) bestraffen, nu wil de stad de parkeervergunning voor ‘schone’ auto’s goedkoper maken. Voor een tweede auto verleent de stad straks helemaal geen vergunning meer.

Doel is de stad schoner en leefbaarder te maken. Aanvankelijk wilde GroenLinks dat bereiken door luxe terreinwagens, of ‘asobakken’, de stad uit te werken door de eigenaar extra te laten betalen.

Dat bleek, vanwege bepaalde wetgeving, niet te kunnen. Daarom heeft GroenLinks-wethouder Ton Hirdes een ander plan bedacht. De parkeervergunning voor een auto op biodiesel of lpg wordt een stuk goedkoper.

Een vergunning voor een dieselauto blijft net zo duur, en wordt mogelijk nog duurder, zegt Hirdes tegen de NOS. Alles om het gebruik van schone auto’s te stimuleren.

De wethouder presenteert het plan volgende week in de gemeenteraad. Toen het plan om asobakken te weren werd ingediend, barstte een stroom van kritiek los (lees ook GroenLinks bindt strijd weer aan met ‘asobak’).

De nieuwe plannen zijn niet specifiek tegen grote auto’s gericht. Een nieuwe, grote SUV op lpg is schoner, en straks dus goedkoper dan een kleine oude auto die op diesel rijdt.

xc2xa9Elzevier

0 thoughts on “Nijmegen beloont eigenaar schone auto

  1. Hoe luidt de definitie van “tweede auto”?
    Is dat de tweede auto van dezelfde persoon, of de tweede auto in hetzelfde gezin?
    In het tweede geval zou het best eens kunnen uitdraaien op vrouwendiscriminatie…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s