Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

'Officieel': 1 april is de Dag van de Vrolijkheid

Een reactie plaatsen

1 april was al een dag om te lachen, maar nu heeft een stichting deze dag ook nog eens uitgeroepen tot Dag van de Vrolijkheid.

War Child
De Nationale Stichting ter Bevordering van Vrolijkheid organiseert die dag creatieve workshops voor kinderen van asielzoekers in Nederland. Het geheel wordt ondersteund door de mensen van War Child.

Borsato
Op 1 april worden allerlei vrolijke activiteiten opgezet. War Child-ambassadeur Marco Borsato opent het evenement. De zanger neemt van 12.00 tot 13.00 uur in het Asielzoekerscentrum in Utrecht samen met asielkinderen deel aan een dans- en percussieworkshop.

Afwachten
Vluchtelingenkinderen wachten in asielzoekerscentra en zelfs in detentiecentra op de beslissing of ze in Nederland mogen blijven of terug moeten naar het land van herkomst. De stichting probeert hen door de activiteiten een beetje op te vrolijken.

xc2xa9 RTLNieuws.nl

0 thoughts on “'Officieel': 1 april is de Dag van de Vrolijkheid

  1. Ik heb altijd al het gevoel gehad (stukje over intuitie gelezen) dat die toetsen op scholen niet genoeg zeggen om een beslissing te kunnen nemen over de toekomst van een kind. Ik heb ook even naar de muziek uit de jaren 50 geluisterd. Leuk. (o: Ik ben ook in Nijmegen geboren, maar kon het plaatje van de brug niet openen. En die link naar het heelal heb ik ook op mijn pagina gezet. Erg interessant. Ik probeer ook een evenwicht te maken tussen de negatieve en positieve berichten. Succes verder !

  2. om te beginnen, leuk dat je kritisch aanwezig was op mijn loggie… altijd goed… en hier.. mooie weblog… zal je in de gaten blijven houden… en die toetsen… heb zelf vroeger bestuursfuncties gehad in het onderwijs… en kon me toen heel kwaad maken over wat jij hier boven beschrijft… want iedere leerling moet meetellen anders vernagel je de boel alleen maar voor je eigen beeld als school…

  3. @Paul: het plaatje van de brug in Nijmegen werkt ook niet altijd. Blijkbaar wordt de webcam (bewegende beelden dus) af en toe uitgezet. Jouw weblog heb ik nu geopend en ga nu kijken..

    @Huub: tja, ondanks dat ik een pesthekel aan roken en betweterige rokers heb, moet ik toegeven dat jouw weblog mij aan het lachen heeft gekregen. Ik ga echt vaker lezen hoe mensen op hun eigen wijze het roken willen verantwoorden. Echt vermakelijk!

    @beiden: bedankt voor jullie reactie! 😀

  4. Komt Marco zaterdag dat asielzoekerscentrum binnen: geen asielzoekerskind te zien. Roepen de mensen van Vrolijkheid: 1 april! In Nederland zitten helemaal geen asielzoekerskinderen in detentie. 😀

    Of is dit een 1 april-visioen? 😦

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s