Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Senior welkom in ontvolkt Zuid-Limburg

Een reactie plaatsen

Vergrijzing gaat in Zuid-Limburg samen met ontvolking. Overheid en bedrijfsleven moeten ook kijken naar de positieve kanten daarvan.
Dat zeggen Thijs Wxc3xb6ltgens, initiatiefnemer van Parkstad Limburg, en Eke Zijlstra van de Ontwikkelingsmaatschappij Parkstad. Daarin zoeken overheden, bedrijven en organisaties naar oplossingen voor de demografische veranderingen in de voormalige oostelijke mijnstreek. Zuid-Limburg heeft al sinds 1997 te maken met een sterke vergrijzing en een teruglopende bevolking.

“Je zou een monitor op dit gebied moeten zetten”, vindt voormalig PvdA-voorman Wxc3xb6ltgens. “Na de ontvolking van het platteland is hier de ontvolking van de stad te zien”, aldus Zijlstra. Andere delen van het land kunnen daar lering uit trekken. “Er gaat een nieuwe markt ontstaan in service en persoonlijk dienstbetoon.”

Ziekenhuisdirecteur Zijlstra verlangt overheidssteun voor projecten waarbij kan worden gexc3xabxperimenteerd met de financiering van zorg. Zo wil hij bij zijn ziekenhuizen appartementen bouwen waar patixc3xabnten kunnen verblijven die te maken krijgen met een langdurige herstelperiode. Ondernemers in het grensgebied met Belgixc3xab en Duitsland moeten makkelijker aan de andere kant van de grens kunnen werken.

Lees verder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s