Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Vrouwen en de SGP

Een reactie plaatsen

Een positief bericht met een wel heel bedenkelijke achterkant van het gelijk! Eindelijk mogen vrouwen volwaardig lid worden van de partij! Goh, laat ik nou altijd gedacht hebben dat vrouwen vanaf het begin van de Schepping in Gods ogen volwaardige mensen waren. Blijkbaar kijkt de SGP met andere ogen naar de Schepping dan de Schepper zelf. Waar haalt de SGP deze voor vrouwen discriminerende zienswijze in Godsnaam vandaan?? In de bijbel staat dat man en vrouw elkaars gelijke zijn. Waarom vind ik hier ik niets van terug in deze treurig makende visie van deze politieke partij?

Nu, onder druk gezet, door de publieke opinie en het wegvallen van de subsidie (1,1 miljoen!) zijn ze dan eindelijk bereid om water bij deze zware wijn te doen. Maar nog steeds mogen vrouwen geen politiek ambt bekleden.

Het is Godsgeklaagd!!!!

xc2xa9Marijke

Het SGP-bestuur wil dat vrouwen volwaardig lid kunnen worden van de partij. Maar een politiek ambt bekleden, mogen ze van de gereformeerde partij nog steeds niet. Dat blijft een roeping voor mannen. De SGP-top worstelde lang met het besluit om vrouwen nu wel of niet toe te laten tot de partij. De gereformeerde partij baseert haar grondbeginselen op de bijbel, die zegt dat de man boven de vrouw staat.

Intussen groeide de druk binnen en buiten de partij om beide seksen gelijk te behandelen. Het bestuur van de oudste politieke partij in Nederland heeft gisteren dan toch besloten vrouwen als volwaardig lid toe te laten. Dat houdt echter niet in dat vrouwen namens de SGP raadslid, wethouder of Kamerlid kunnen worden.

In september vorig jaar werd acuut de subsidie van 1,1 miljoen euro stopgezet, nadat de rechter had geoordeeld dat de Nederlandse Staat discriminatie van vrouwen aanmoedigt door de SGP te subsidixc3xabren. Die zaak was aangespannen door het Proefprocessenfonds van het Clara Wickmann Instituut. Daarover loopt nog een hoger beroep. Hoewel de partij al langer nadacht over het toelaten van vrouwen, heeft die uitspraak een en ander in een stroomversnelling gezet, erkent fractievoorzitter Bas van der Vlies.

Denkt u hiermee de subsidie terug te krijgen?

“Wij doen dit niet om de subsidie weer terug te krijgen. Deze stap is vanuit onze partij gezet. Niet alleen de meerderheid van de jongeren, maar ook veel ouderen vinden dat vrouwen volwaardig bij ons mogen meedoen. Nu al zie je op openbare bijeenkomsten veel meisjes en vrouwen naast jongens en mannen zitten. Wist u dat sinds jaar en dag meer vrouwen dan mannen op de SGP stemmen.”

Uw partij liet wel direct weten dat vrouwen de doelstelling en grondslag van de SGP moeten onderschrijven. Ze mogen wel mannelijke kandidaten steunen, maar niet zichzelf kandidaat stellen. Is dat niet tegenstrijdig? “Een vrouw die lid wil worden, zal zich bewust zijn van onze standpunten. Het is dan ook logisch dat zij instemt met onze grondslag en doelstellingen. Ik denk trouwens dat het wel meevalt met het aantal vrouwen dat zich nu zal aanmelden. In de jaren negentig, toen onze partij het buitengewoon lidmaatschap introduceerde, stroomden de vrouwen ook maar mondjesmaat toe. Ik denk dan ook niet dat er heel veel verandert binnen de partij.”

Haalt het bestuur tijdens de vergadering op 24 juni de benodigde steun van tweederde meerderheid van de leden?

“Dat valt nog te bezien. Een aantal leden wil liever eerst het hoger beroep afwachten. Zij zijn ervan overtuigd dat de SGP in haar gelijk staat.” GPD

xc2xa9Provinciale Zeeuwse Courant

0 thoughts on “Vrouwen en de SGP

  1. Is dit dan dus toch wetenschappelijk bewijs voor een soort “sick building syndrome”, dat eerder door wetenschappelijk onderzoek naar het rijk der fabelen is verwezen?
    Of hangt de uitslag van wetenschappelijk onderzoek dan toch (soms) af van de opdrachtgever?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s