Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Koffiedrinken niet slecht voor hart

Een reactie plaatsen

Goed nieuws voor koffieleuten: veel koffie drinken is niet slecht voor het hart.

Geen verband
Dat blijkt uit een onderzoek waarbij 20 jaar lang 128.000 mannen en vrouwen zijn gevolgd. Volgens een wetenschapper van de Universidad Autonoma de Madrid laat de studie duidelijk zien dat er geen verband is tussen consumptie van gefilterde koffie en hartziekten.

Roken en drinken
Zij waarschuwt er wel voor dat tijdens het onderzoek bleek dat koffiedrinkers vaker roken en alcohol drinken dan de niet-koffiedrinker. En die twee zaken verhogen de kans op hartklachten wxc3xa8l.

xc2xa9 RTLNieuws.nl

0 thoughts on “Koffiedrinken niet slecht voor hart

  1. Met dergelijke onderzoeken is het altijd de vrag wie het onderzoek uitvoert en wie het sponsort. Zo heb ik eens gelezen over een arts die eigenhandig had “bewezen” dat roken niet slechts is voor de gezondheid. Hij bleek zelf een fanatiek roker te zijn die rabiaat alle onderzoeken die iets anders aantoonden, probeerde de grond in te boren. Zijn eigen onderzoek was gesponsord door… een tabaksfabrikant!
    Dit onderzoek over koffiedrinken is zo te zien gedaan door een universiteit in Madrd, dus zal Sinterklaas er wel achter zitten. Maar als die inderdaad zoveel koffie drinkt en toch al zo oud is, kan het wel waar zijn. Zou het onderzoek gesponsord zijn door Ouwe Egbert?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s