Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Varkens moeten luxe stal krijgen

Een reactie plaatsen

(Novum) – Varkens in Nederland moeten een luxe stal krijgen. Dat vindt LTO Nederland, de ondernemers- en werkgeversorganisatie voor de agrarische sector. Woensdag is in het Overijsselse Raalte een proefstal geopend door minister van Landbouw Cees Veerman (CDA). De huidige stallen zijn volgens LTO niet comfortabel genoeg.

Het project, Varkens in ComfortClass, is een initiatief van de Dierenbescherming en LTO. In de nieuwe stal moet het varken zich beter voelen. Onderzoekers van het gedrag van dieren kropen voor het bouwen van de stal in de huid van varkens. In de stal is meer ruimte gecrexc3xaberd voor de dieren om te wroeten, te liggen en contact met andere varkens te hebben.

De varkens in de proefstal worden 24 uur per dag door camera’s gevolgd om te onderzoeken of de stal voldoet aan de behoeften van de dieren. Bezoekers kunnen vanuit een ‘skybox’ de inrichting van de stal en het gedrag van de varkens bekijken. Naast de proef in Raalte wil LTO op korte termijn verspreid over het land nog vijf stallen openen volgens het ComfortClass-principe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s