Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

2005 Recordjaar voor toerisme naar Nederland

Een reactie plaatsen

LEIDSCHENDAM – Nederland heeft vorig jaar een recordaantal toeristen getrokken. In 2005 brachten 10,1 miljoen buitenlanders een bezoek aan ons land, 4 procent meer dan in 2004.

Het record is volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) vooral te danken aan het sterke laatste kwartaal. Het NBTC verwacht in 2006 een nieuw record. Dit jaar vieren naar schatting 10,4 miljoen buitenlanders vakantie in Nederland. Het vorige record dateerde van 2000, toen tien miljoen bezoekers werden geturfd.

Begin dit jaar ging het NBTC er nog vanuit dat 2005 net geen record had gebracht. Na de laatste schatting van 9,9 miljoen buitenlandse gasten werd het definitieve aantal deze dagen vastgesteld, op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Hotels profiteerden het meest van de opleving van het toerisme naar Nederland. Zij zagen het aantal buitenlandse gasten met 6 procent toenemen. Onder anderen Amerikanen (+8 procent), Belgen (+13 procent) en Spanjaarden (+8 procent) en Denen (+17 procent) weten Nederland steeds beter te vinden. Campings en bungalowparken profiteren niet. Zij kampen met teruglopende klandizie, onder meer doordat Duitsers minder vaak naar Nederland trekken.

Maar over de hele linie trekt Nederland dus steeds meer toeristen. Het NBTC denkt dat de groei dit jaar doorzet, mede dankzij grote publiekstrekkers als het evenement Rembrandt400, nieuwe vliegverbindingen en de groei vanuit nieuwe toeristische markten als China en India. xe2x80x9eDe geluiden uit de sector zijn positiefxe2x80x9d, zegt Leonie Scholten van het bureau. xe2x80x9eHet gaat de hele goede kant opxe2x80x9d.

xc2xa9 Reiskrant.nl

0 thoughts on “2005 Recordjaar voor toerisme naar Nederland

  1. Hallo Marijke, volgens mij was dit een 1 aprilgrap.

    Ik maak van de gelegenheid mijn website aan te prijzen, vol goed nieuws over moslims dat ondergesneeuwd raakt onder het vele slechten nieuws!

    Groet, Hendrik Jan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s