Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Daklozen exposeren in Nijmegen

Een reactie plaatsen

NIJMEGEN (ANP) – Beeldende kunst van dak- en thuislozen is vanaf vrijdag te zien in een galerie aan de Oude Haven in Nijmegen. De expositie is het resultaat van een project van het Nijmeegse straatpastoraat.
De zwervers hebben in de afgelopen jaren elke week aan hun producten gewerkt in een atelier in de binnenstad, zei donderdag een woordvoerder van de provincie Gelderland, die subsidie heeft verstrekt.
Volgens het straatpastoraat ontwikkelen mensen die op straat leven, een heel eigen stijl. Zij uiten hun creativiteit in zogenoemde overlevingskunst. Het resultaat van hun expressie staat niet altijd voorop, maar de weg naar het maken van een kunstwerk des te meer, aldus het pastoraat.
Bij de opening van de expositie in Nijmegen speelt daklozentroubadour Danixc3xabl Kobossen enkele nummers van de cd die hij heeft gemaakt op basis van gesprekken met zwervers in Gelderland. Hij bezocht tal van mensen onder begeleiding van Jan Jansse, een voormalige dakloze die namens de provincie als ambassadeur optreedt. De opbrengst van de cd van Kobossen is bestemd voor projecten voor zwerfjongeren.

xc2xa9De Gelderlander

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s