Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

xe2x80x98Meiden beter op schoolxe2x80x99

Een reactie plaatsen

NIJMEGEN – Meisjes en vrouwen hebben een inhaalslag gemaakt in het onderwijs. Ze blijven minder zitten dan jongens, studeren sneller en zijn hoger opgeleid. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek naar schoolloopbanen.

Het onderzoek werd in een aantal westerse landen uitgevoerd door onderzoeksinstituut ITS van de Radboud Universiteit Nijmegen. In rekenen, wiskunde en natuurwetenschappen zijn jongens nog beter, meisjes scoren veel hoger op taal en lezen.

Het de voorbije jaren gestegen onderwijsniveau in westerse landen moet meer op het conto van vrouwen dan van mannen worden geschreven, stelt ITS. In de meeste onderzochte landen hadden meer vrouwen tussen de 25 en 34 jaar een diploma in het hoger onderwijs dan mannen. In Nederland is dit verschil 3 procent. Tevens zitten er minder meisjes in het speciaal onderwijs en zijn er minder vrouwelijke voortijdige schoolverlaters. In Nederland lopen jongens ook meer vertraging op in het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs. In het hoger onderwijs studeren ze minder snel af dan vrouwen.

xc2xa9De Gelderlander

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s