Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

En dan nog even dit..

Een reactie plaatsen

Dit is een positieve berichten weblog. Dat zal voor iedereen die dit weblog regelmatig bezoekt wel duidelijk zijn. Elke dag probeer ik uit de veelvoud van alle, voornamelijk negatieve berichten, toch dat ene positieve te vinden en te plaatsen op dit weblog.

Dit betekent echter niet dat ik het zware wereldnieuws negeer. Ook ik volg de laatste nieuwsfeiten van de verschrikkelijke oorlog die nu gevoerd wordt in het Midden-Oosten. Ik verfoei en vervloek de mensen die verantwoordelijk zijn voor het leed dat onschuldige mannen, vrouwen en kinderen wordt aangedaan onder het mom van: wij hebben het recht ons te verdedigen! En ik ben wanhopig door de gedachte dat mensen  waarschijnlijk nooit zullen leren van eerder gemaakte fouten en dat oorlog voeren nooit, maar dan ook nooit een structuele oplossing biedt en zal bieden voor problemen en conflicten. Integendeel!

Ik hoef mij niet verantwoorden voor de keuze die ik begin 2005 heb gemaakt om een positief weblog te starten en vol te houden tot het lot anders beslist. Toch wil ik duidelijk maken dat ik het leven niet kunstmatig door een roze bril bekijk. Elke dag is, ook voor mij, een dag waarin ik mijn ogen open voor alle aspecten van het leven.

Toen ik vanochtend de tuin inliep en de schoonheid van de zonovergoten groene bomen met de staalblauwe lucht erboven, een wazige halve maan als enig object in deze weidsheid, en de rust en de stilte van de vroege ochtend tot mij nam, begreep ik dat ik ook deze dag weer de keuze had om te genieten, of mijn blik te laten vertroebelen door haat en nijd en negatieve gedachten.

Misschien zou ik het zo moeten omschrijven: ik neem kennis van alles wat het leven biedt, maar niet alles maak ik mij eigen. Alleen wat bij mij hoort laat ik toe in mijn spirituele stelsel.

Zo ook dit weblog..

xc2xa9Marijke van der Scheer

0 thoughts on “En dan nog even dit..

 1. Zo is het ook Marijke (Rijke Ma).

  Kan het blogje niet ontdekken waarin ik voorkwam of heb ik dat verkeerd begrepen.

  Doe, doe

 2. @Annet: Ik bedoel dit log:
  http://positiefbericht.web-log.nl/positiefbericht/2006/08/de_oorlog_uit_d.html van 9 augustus: ‘oorlog uit de mensen’
  Dag! Marijke

 3. Elke dag probeer ik uit de veelvoud van alle, voornamelijk negatieve berichten, toch dat ene positieve te vinden en te plaatsen op dit weblog.Dit betekent echter niet dat ik het zware wereldnieuws negeer. Ook ik volg de laatste nieuwsfeiten van de verschrikkelijke oorlog die nu gevoerd wordt in het Midden-Oosten. Ik verfoei en vervloek de mensen die verantwoordelijk zijn voor het leed dat onschuldige mannen, vrouwen en kinderen wordt aangedaan onder het mom van: wij hebben het recht ons te verdedigen! En ik ben wanhopig door de gedachte dat mensen waarschijnlijk nooit zullen leren van eerder gemaakte fouten en dat oorlog voeren nooit, maar dan ook nooit een structuele oplossing biedt en zal bieden voor problemen en conflicten. Integendeel!
  Ik hoef mij niet verantwoorden voor de keuze die ik begin 2005 heb gemaakt om een positief weblog te starten en vol te houden tot het lot anders beslist. Toch wil ik duidelijk maken dat ik het leven niet kunstmatig door een roze bril bekijk.

  Beste Marijke,
  Het klinkt toch wel heel somber door de bril die je op hebt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s