Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Baantje in plaats van stage

Een reactie plaatsen

Honderd leerlingen van het Huygenscollege in Oud-West krijgen een jaar lang een bijbaantje, waarbij ze opdrachten maken voor school. Deelraadslid Annemarie de Raadt (PvdA) hoopt het stageprobleem op te lossen op een manier waar iedereen beter van wordt.

Het gaat om 4-VMBO leerlingen, die voor hun werk gewoon betaald krijgen net als andere werknemers. Daarnaast moeten ze opdrachten uitvoeren voor school. xe2x80x9cDat kan bijvoorbeeld zijn: ga eens kijken hoe de logistiek bij Albert Heijn georganiseerd is, of hoe Etos de marketing aanpakt. Of ga met een manager praten om erachter te komen hoe die zo ver gekomen isxe2x80x9d, aldus De Raadt, die het initiatief nam voor het project.

Lees verder

0 thoughts on “Baantje in plaats van stage

  1. Ohh voel me vereerd. Zwevers noem ik altijd hen die vluchten in alcohol, drugs, gokken……….zij missen aarde zijn niet ‘in zichzelf’ geven de macht weg over zichzelf en ik wil de regie houden over mijn doen en laten ik dirigeer zelfs mijn ‘zweverigheid’:>). Ik ga door het lijden heen en ervaar het dan pas voel je ook echt waarachtig geluk. Dat is echter geen verdienste……

    Liefs van Annet

  2. Je hebt gelijk Annet. Mijn recente depressie heeft me weer een aantal levenslessen meegegeven. Eén daarvan: dwars door de angst voor verval en verlies blijven vertrouwen op een hernieuwd beeld van jezelf. Niet proberen dit met geweld te herstellen. Meer een soort weten dat je blik op de wereld tijdelijk is beperkt. Niet voortijdig het gordijn wegtrekken waarachter zich een nog niet voltooid toneelspel afspeelt.

    Dan kunnen er wonderen gebeuren.

    Liefs van Marijke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s