Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Website helpt minima met extraatjes

Een reactie plaatsen

Minima kunnen vanaf dit najaar terecht op een website waar ze snel, eenvoudig en anoniem kunnen zien voor welke gemeentelijke vergoedingen ze in aanmerking komen. De intergemeentelijke sociale dienst in Assen werkt op verzoek van de gemeente Assen aan zo’n service.

Het gaat om het internetprogramma Bereken je Recht. Mensen met een minimuminkomen, die niet weten op welke vergoedingen ze recht hebben, kunnen dat eenvoudig uitzoeken via dit programma. Met inkomensgegevens en bankpapieren bij de hand, zijn de vragen binnen tien minuten te beantwoorden.

Aan het eind van de vragenlijst verschijnt een overzicht met regelingen en vergoedingen, zoals bijzondere bijstand, kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen of sociale alarmering. Per stuk wordt aangegeven of de invuller er recht op heeft of niet. Met een uitdraai van het overzicht op zak kunnen de minima naar het gemeentehuis om de regelingen aan te vragen.

De gemeente Goirle gebruikt het internetprogramma al. De Asser SP maakte het gemeentebestuur van Assen onlangs attent op het bestaan van dit programma. Het college heeft nu de sociale dienst verzocht dit programma voor Assenaren toegankelijk te maken.

Op de website www.intelscreen.nl/minima kunnen gexc3xafnteresseerden bekijken hoe het internetprogramma werkt.

xc2xa9Dagblad van het Noorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s