Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Ontplooiing belangrijker dan salaris

Een reactie plaatsen

Jonge afgestudeerden en twintigers hebben bij hun sollicatie steeds minder interesse in een aantrekkelijk salarispakket alleen. Belangrijker zijn mooie toekomsttrajecten en een aantrekkelijke balans tussen hun professioneel en hun privxc3xa9leven.

"Het komt er dus vooral op aan je te profileren als aantrekkelijke werkgever door te hameren op de carrixc3xa8remogelijkheden, de aangename werkomgeving en de aandacht voor de balans tussen werk en privxc3xa9leven,xe2x80x99 aldus Michel Van Der Sande, directeur human resources van Dexia.

Uit onderzoek van Vlerick blijkt ondertussen dat generatie Y duidelijk de tijd neemt om op zoek te gaan naar een passende job en dat ze gematigd optimistisch is over haar kansen op de arbeidsmarkt. Ze maakt gebruik van het internet als rekruteringskanaal, maar ook van de klassieke krantenadvertenties, spontane sollicitaties, jobbeurzen, al dan niet op de universiteit of in de hogescholen en interimkantoren.

Liefst werken deze jongeren voor een werkgever met een goede reputatie, een bedrijf dat hoog aangeschreven staat. Ze geven de voorkeur aan gevestigde sectoren, grote bedrijven en overheidsinstellingen, veeleer dan aan het opstarten van een eigen bedrijf. (Bron: De Tijd )

0 thoughts on “Ontplooiing belangrijker dan salaris

  1. Nou, vind ik ook!
    Ik vind mijn plezier in het werk zoveel belangrijker dan het geld dat ik ervoor krijg… Maar een eigen praktijkje klinkt toch wel heel leuk hoor 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s