Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Anoniem bedankje donororgaan in opmars

Een reactie plaatsen

Mensen die een orgaan hebben gekregen van een overledene, hebben grote behoefte de nabestaanden van de donor te bedanken.

Gebundeld
De emotionele acceptatie van het orgaan wordt bevorderd door een anonieme brief te schrijven. De afdeling Donorvoorlichting van het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ) heeft nu een reeks van die brieven gebundeld.

Transplantatiecoxc3xb6rdinator
De brieven worden, indien gewenst, aan de nabestaanden overhandigd door de transplantatiecoxc3xb6rdinator, die de donatie regelde. In de meeste brieven meldt de schrijver dat het ‘de moeilijkste brief ooit door mij geschreven’ is. Dat is ook de titel van de bundel.

Belevenis
De brievenbundel is speciaal gemaakt voor nabestaanden van donoren in het algemeen. "Ik heb het leven als het ware teruggekregen", schrijft een man die onverwacht een nieuw hart nodig had. ‘Een gelukkig persoon’ schrijft: "Ik kon na jaren weer plassen. Wat een belevenis."

Zorgvuldig
"Het kan u kracht geven om te denken dat uw pijn ook ons geluk met zich meedraagt", hopen ‘een getransplanteerde en familie’. Veel briefschrijvers beloven ook zorgvuldig met het nieuwe orgaan te zullen omgaan.

xc2xa9 RTLNieuws.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s