Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Mak en Palmen winnaars van de Boekenweek

Een reactie plaatsen

Amsterdam – In de 72ste Boekenweek, die zaterdag werd afgesloten, hebben naar schatting 900 duizend mensen een boekhandel bezocht. Dit concludeert de organiserende stichting CPNB op basis van een steekproef. Vrijwel alle 910 duizend exemplaren van De brug, het Boekenweekgeschenk van Geert Mak, zijn bij het lezend publiek terechtgekomen.

Om Maks reportage over de Galatabrug in Istanbul te verwerven, kocht men in de afgelopen anderhalve week niet alleen boeken van de altoos doorlopende succesnummers Kluun, Heleen van Royen, Saskia Noort en Sonja Bakker. Meerdere titels van de populaire journalist Mak zelf, waaronder de recente essaybundel De goede stad, doken ineens op in de wekelijkse topzestig van de CPNB, gebaseerd op verkoopgegevens van ruim zeshonderd boekhandels.

De omzetstijging komt niet alleen de auteur van het Boekenweekgeschenk ten goede, zo benadrukt CPNB-voorlichter Hilde van Gurp: xe2x80x98Literaire titels domineerden de verkoop.xe2x80x99 Daarmee doelt ze onder meer op de nieuwe romans van Adriaan van Dis (De wandelaar) en vooral Connie Palmen (Lucifer). In drie weken tijd zijn er meer dan honderdduizend exemplaren verkocht van haar sleutelroman over de componist Peter Schat en zijn onfortuinlijk gestorven echtgenote.

Het thema van de Boekenweek, Lof der zotheid, inspireerde menigeen tot de aanschaf van een komisch boek van de hand van Youp van xe2x80x99t Hek, Kees van Kooten of Kees Fens. De laatste tekende voor Op weg naar het schavot, een college over humor uit vervlogen tijden.

xc2xa9De Volkskrant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s