Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Wachttijden stoplichten aangepakt

Een reactie plaatsen

Even een note: ik wilde vooraf een niet belerend, maar wel enigszins kritisch geluid laten horen over waarom toch die haast en het ongeduldig zijn van de mens in het verkeer. Niet nodig toch? Ook wachten kan zinvol zijn, wilde ik zeggen. Maar het inloggen op mijn beheerpagina ging langzaam, heel langzaam. Dat wekte bij mij irritatie op: ik wilde namelijk snel nog even een positief bericht plaatsen, voordat ik over zou gaan op mijn andere activiteiten…

xc2xa9Marijke

Moet u ook zo vaak zo lang wachten voor een rood stoplicht? Misschien is dat wel helemaal niet meer nodig!

Afstelling
Er valt namelijk veel te verbeteren aan de afstelling van verkeerslichten in Nederland, zegt projectmanager filevermindering Molenkamp van het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Groene golf
Molenkamp maakt deel uit van het ‘groene golf team’ van het ministerie dat in heel Nederland stoplichten doorlicht. Gemeenten kunnen gratis laten controleren of stoplichten wel effectief zijn.

Filevermindering
Volgens Molenkamp is op enkele plaatsen de wachttijd voor een rood licht met 60 tot 80% afgenomen. Hierdoor is ook een aantal lange files minder geworden.

xc2xa9 RTLNieuws.nl

0 thoughts on “Wachttijden stoplichten aangepakt

  1. Ik heb me ooit een tijdje verdiept in verkeerssituaties van fietsers. Bij ons is er een lange, doorlopende verkeersader, waar “men” een “groene golf” eiste.
    De resultaten van een eerste onderzoek waren, dat als het autoverkeer daar een groene golf kreeg, de wachttijden voor het fiets- en voetgangersverkeer drastisch zouden toenemen, terwijl voor die categorixc3xabn de wachttijden al het langs waren…
    Zo zijn er ook op sommige kruispunten “intelligente” verkeerslichten, die reageren op het verkeersaanbod. Daarbij lijkt consequent te worden gekozen voor het achterstellen van fietsers en voetgangers, in plaats van het belonen van hun milieuvriendelijker gedrag.

  2. Niklas: Moeten automobilisten en fietsers dan toch maar leren het wachten prettig te vinden? De wachttijd kan dan ervaren worden als ontspanning.
    Een stukje extra ‘vrije tijd’ dus..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s