Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Boek wijst kinderen op dode hoek

Een reactie plaatsen

Leerlingen van groep 8 krijgen deze week het boek ‘Ontsnapt uit de Dode Hoek’ van Paul van Loon. Het ministerie van Verkeer wil kinderen met het boek wijzen op de gevaren van de dode hoek.

De dode hoek is het gebied rondom vooral vrachtwagens dat voor chauffeurs ook in de spiegels onzichtbaar is. Ieder jaar komen ongeveer 15 kinderen om in het verkeer doordat ze zich in de dode hoek bevinden.

In het boek ‘Ontsnapt uit de Dode Hoek’ verzamelt de duivel de zieltjes van kinderen die aangereden zijn. Streng christelijke scholen sturen de uitgave terug naar het ministerie.

xc2xa9NOS.nl

0 thoughts on “Boek wijst kinderen op dode hoek

 1. Hum, ik weet nog niet zo zeker of dat wel zo positief is…

 2. @BertM: dat laatste is natuurlijk niet zo positief, maar ik ga er vanuit dat het item milieubeleid uiteindelijk op dezelfde open wijze zal worden behandeld als vele andere belangwekkende onderwerpen van het regeerakkoord.

 3. Ik vind het een beetje apart om op zo’n manier voorlichting te geven aan kinderen over ‘de dode hxc3xb3ek’. Maarja, dat is mijn mening;)

 4. Op die “streng christelijke scholen” hebben ze zeker liever dat de kinderen doodgereden worden (dan gaan hun zieltjes naar de hemel, als ze niet stout zijn geweest), dan dat ze verhalen lezen of te horen krijgen waarin de dode-hoek-duivel voorkomt…

 5. Beter een extreme voorlichting dan helemaal geen voorlichting. Niet ‘christelijke kinderen’ kennen het fenomeen ‘duivel’ wellicht niet. Een soort mannelijke slechte heks? Slechte heksen komen toch ook veel voor in kinderboeken?
  Mogen streng christelijke kindjes die dan wel lezen?
  Ik ben van mening dat wanneer de ‘duivel’ door de kinderen vergeleken wordt met een slechte reus of heks, het allemaal wel meevalt. Het belangrijkste is dat ‘het overkomt’ en de kinderen er over gaan nadenken. Op deze manier wordt het bespreekbaar.
  Een zeer goed bericht, Marijke.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s