Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Klan-lid na jaren alsnog berecht

Een reactie plaatsen

In 1964 werd de Amerikaanse staat Mississippi overspoeld door FBI-agenten, journalisten en vrijwilligers, allemaal op zoek naar drie vermiste burgerrechtenactivisten. De speurtocht werd wereldberoemd verfilmd in Mississippi Burning.

Tijdens het zoeken werden toevalligerwijs ook twee andere lichamen opgedregd uit de Mississippi-rivier. De 19-jarige Charles Moore en Henry Dee werden al drie maanden vermist. Maar omdat hier geen blanke slachtoffers waren, ontstond er maar weinig ophef over de moorden.

Nu, 43 jaar na de moorden staat de nu 71-jarige James Seale terecht voor ontvoering. Voor een aanklacht wegens moord, is nog altijd te weinig bewijs.
Seale, hulpsheriff en Ku Klux Klan-lid, was al in 1964 opgepakt. Omdat de FBI het te druk had met de Mississippi Burning-zaak, werd Seale overgedragen aan de plaatselijke autoriteiten. Die besloten bijna onmiddellijk af te zien van rechtsvervolging. Destijds de normale gang van zaken in het racistische Zuiden.
De zuidelijke Amerikaanse staten proberen nu dergelijke onrechtvaardigheden recht te zetten. Sinds 1989 zijn er 29 mensen alsnog gearresteerd voor rassenmoorden van jaren her.

Lees het hele artikel hier.     (Geplaatst door Gauke)

0 thoughts on “Klan-lid na jaren alsnog berecht

  1. Het is toch niet te geloven dat zo’n moordenaar 43 jaar vrij heeft kunnen rondlopen? Het feit al dat hij lid was van de Ku Klux Klan betekent al dat hij tot de misdadigers behoort. Dat hij in die tijd ook nog hulpsheriff was in een tijd dat het zuiden nog rascistisch was, zegt heel wat van die tijd.
    Ik hoop maar dat ze het hem behoorlijk moeilijk gaan maken. Ik zou zeggen: laat hem krijgen wat hij verdient en laat hem berechten door uitsluitend zwarte juristen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s